Продукти, від яких варто відмовитися задля спасіння печінки
Якщо не піклуватися про здоров’я печінки, вона може перестати піклуватися про вас, а це загрожує серйозними проблемами.
Для збереження здоров’я печінки дуже важливо правильно харчуватися та вести активний спосіб життя, запевняють фахівці. Від здоров’я печінки залежить багато чого: вона виводить токсині, синтезує ферменти, білок і глюкозу, зберігає витамини і мікроелементи та інше. Тому варто пам’ятати про ті продукти, які, по суті, «вбивають печінку», хай повільно, але вірно.
Насамперед, як відомо, це алкоголь. Лікарі в один голос кажуть, що це головний ворог печінки. Але не єдиний. Шкоду печінці завдають продукти ультрапереробки. Досить новий термін, яким позначають всі продукти, що пройшли багаторазову промислову переробку та багаті різними консервантами, барвниками, ароматизаторами та іншими хімічними добавками. До таких продуктів у першу чергу можна віднести різні снеки – чіпси, печиво, сухарики, ковбасні вироби, напівфабрикати тощо.
Також для печінки небезпечний фастфуд – велика кількість жирної їжі з сумнівною поживною цінністю не принесе жодної користі, а тільки зашкодить. І не менш небезпечний сахар, а точніше його надлишок.
На погану роботу печінки часто вказує втома, набряклість, біль у животі, зміна кольору стільця та січі, тошнота. Тому, якщо ви хочете зберегти свою печінку здоровою, варто мінімізувати, а краще відмовитися від цих продуктів.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!