Професорка розповіла про користь і шкоду чеснику

Головна / unsorted / Професорка розповіла про користь і шкоду чеснику

Крістіна Петерсен, що представляє Техаський технологічний університет у Лаббоку, розповіла про корисні та вредні властивості часнику. За словами фахівця, твердження, що рослина здатна запобігати велику кількість хвороб, може бути перебільшенням.

В одному зубчику часнику міститься 4 калорії. Він може надавати стравам пікантного смаку. У ньому міститься велика кількість питних речовин, серед яких витамин B6 і C, а також марганець.

У часнику можна виявити сполуки на основі сірки, що надають продукту гостроти. Самим вивченим з’єднанням, яке міститься рослині, є аліцин. За словами експерта, часник має протизапальні властивості.

Він здатний знижувати показники холестерину, артеріального тиску та цукру в крові. “Найчастіше це можна спостерігати при додатковому вживанні чеснкового порошку”, – повідомила фахівець.

Петерсен не рекомендує вживати добавки на основі чесноку. У певних випадках засіб можна використовувати, але тільки після призначення лікаря.

Вивчення властивості часнику при боротьбі з онкологією виявилося безрезультатними. Однак рослина здатна взаємодіяти з деякими препаратами, серед яких – розріджувачі крові. Пацієнти, які приймають антикоагулянти, повинні уникати вживання чесноку за сім днів до хірургічного втручання або стоматологічної процедури.

Джерело news24.in.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!