При яких хворобах не можна їсти черешню
Нутриціолог розповіла, кому не можна їсти черешню. Так, від черешні сладких сортів доведеться відмовитися людям із цукровим діабетом, а яскраво забарвлені плоди не варто вживати тим, хто страждає на алергію.
Дітям можна давати лише кілька ягід.
– У дітей, особливо у маленькому віці, через незрілість ферментативної функції підшлункової залози можуть бути висипання, – зазначила експертка.
Надмірне вживання черешні може призвести до здуття та газоутворення, а також до діареї, тому людям із проблемним шлунково-кишковим трактом не можна захоплюватися цією ягодою.
У 100 г черешні міститься близько 50 кілокалорій. Щоб ягода принесла користь, а не зайві кілограми, нутриціолог рекомендує додавати до неї білок та клітковину, наприклад, приготувавши десерт із насінням льону чи чіа, сиром чи натуральним йогуртом без добавок.
– Ми повинні у своєму раціоні мати клітковину з фруктів, ягід овочів та зелені. Але є нюанси для знижують вагу або для тих, у кого сахарний діабет, — підкреслює фахівчиня.
У черешні досить високий вміст витамину С. Крім того, у ній у значних кількостях міститься калій, магній, фосфор, залізо. За вмістом клітковини черешня перевершує навіть персики та абрикоси. У червоних та бордових сортах ягід більше витамину А і залізу, у розових – витамину С, білі – рідше викликають алергію. Корисні ці ягоди людям, що страждають на артеріальну гіпертензію, анемію, закрепи.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!