Плоди, багаті на корисні речовини, легко засвоюються, входять до складу дієт. Банани рекомендують вживати для поповнення калію, усунення нападів нудоти та печії. Вони стимулюють вироблення слизу на оболонці шлунку, що діє як бар’єр від кислих речовин. У деяких людей виникають проблеми із шлунково-кишковим трактом при вживанні цих плодів, чому таке відбувається, інформує sutura.org.ua

Здуття живота і газоутворення

Банані мають у складі сорбіт. Це природний сахар, що діє як проносне. Плоди містять розчинну клітковину, яка легко ферментується у товстій кишці. Якщо вживати їх у великих кількостях, все це може призвести до виділення газів, здуття живота, діареї.

Такі ж симптоми викликає використання у їжу незрілих бананів. У їх складі присутні стійкий крахмаль, який не розщеплює ферменти, що знаходяться в підшлунковій залозі. Щоб зменшити побічні ефекти, лікарі рекомендують пити більше води.

Аллергія на банані

Плоди мають білкову структуру, схожу з латексом і пилкою. Якщо у людини є алергія на ці подразники, то вона може виникнути і на банані. Після їх вживання з’являються тошнота, рвота, діарея, біль у животі. Часті симптоми алергії — набряк горла, задишка, висипання на шкірі.

Синдром роздратованого кишківника (СРК)

Банані відносять до продуктів, що провокують загострення цієї хвороби. У перезрілому вигляді вони багаті на фруктозу, різні типи сахаридів, які при розщепленні в шлунку викликають підвищене газоутворення. Хворим на СКР необхідно обмежити вживання цих продуктів.

Непереносимість фруктози

Людям, які мають таку проблему, слід виключити банані з раціону. Організм не засвоює фруктозу в їх складі, що викликає здуття, дискомфорт у животі.