Група дослідників з різних країн у ході експерименту з’ясувала, що постійне вживання соняшникової олії з великою ймовірністю стане причиною виникнення гепатиту неалкогольного типу та інших патологій печінки, передає sutura.org.ua

Дослідження проводилося на піддослідних гризунів. Вчені з’ясовували, як оливкова та соняшникова олія впливає на їх стан здоров’я. Для цього гризунів поділили на дві групи. Одній групі давали оливкову олію, а іншій – соняшникову.

Далі експерти проводили генетичний аналіз печінки, вивчали кінцеві ділянки хромосом та робили ще ряд аналізів за допомогою прогресивних технологій.

Після отриманої інформації вчені стверджують, що у особин, які часто вживають олію підсолнечника, відбуваються деструктивні та запальні процеси в клітинах, а також жирова дистрофія печінки. Такий стан може стати сприятливим ґрунтом для появи цирозу та злоякісних утворень.

У мишей, яким давали оливкову олію, печінка була у кращому стані, порівняно з першою групою.