Які ви знаєте страви з кропиви та одуванчика? Можна, наприклад, додати до супу, а якщо зробити основною частиною рецепту? Гостя шоу Все буде добре актриса та гарна пані розповіла, як готувати корисні рулети з кропивою та одуванчиками, передає sutura.org.ua

Інгредієнти для рулетів з кропивою:

  • Вірменський лаваш – 2 шт.
  • Молоде листя кропиви – 600 г
  • Оливкова олія – 4 ст. л.
  • Червоний лук – 1 шт.
  • Сир фера – 200 г
  • Сік одного лимона
  • Подрібнені волоські горіхи – 70 г
  • Сіль – за смаком

Приготування рулетиків з кропивою:

Підготовлену кропиву бланшувати у киплячій воді, відцідити. Охолодити, віджати воду і дрібно нарізати. Розігріти масло|мастило| на сковороді, додати|добавляти| нарізаний кубиками лук, обсмажити його, додати|добавляти| кропиву, хвилинку перешкодити і зняти з вогню. У охолоджену масу додати горіхи, лимонний сік та фету. Посолити за смаком. Лаваш змастити начинкою, згорнути. Обжарити на сковороді-грилі. Порізати шматочками.

Інгредієнти для рулетів з кульбабами:

  • Вірменський лаваш – 2 шт.
  • Листя кульбабі – 600 г
  • Ріпчастий лук – 1 шт.
  • Оливкова олія – 4 ст. л.
  • Сік одного лимона
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування рулетиків з кульбабою:

Обмастити дрібно нарізаний лук. Додати заздалегідь бланшовані дрібно нарізані листки одуванчика. Додати сік лимона, перець, чеснок та сіль. Сформувати рулет, як і з начинкою з кропиви. Обжарити на сковороді-грилі. Нарізати порційно.