Що буде, якщо під час вагітності вживати шкідливу їжу?

Головна / unsorted / Що буде, якщо під час вагітності вживати шкідливу їжу?

Вагітність – це час, коли варто (і необхідно) налагодити здорове харчування. Попереду 9 місяців, потім ще мінімум рік грудного вигодовування. Годині достатньо, хоча психологи кажуть, що на формування звички потрібно всього 21 день.

Які наслідки вживання шкідливої ​​їжі під час вагітності?

Вам і вашій дитині потрібна достатня кількість поживних речовин для правильного розвитку мозку, кісток, органів та імунної системи у дитини. Шкідливі продукти не допоможуть вагітній задовольнити потреби у харчуванні, тому що мають нульову питну цінність: небажана їжа повна цукру, солі, жирів та холестерину.

Дослідження, проведене на вагітних щурах, показало, що у щурів, які їли жирну їжу під час вагітності, було потомство, які поважали за краще жирні продукти. Однак збалансована дієта показала меншу тягу до жирної їжі у потомства щурів.

Інше дослідження доводити, що якщо в раціоні вагітної багато цукру, то це може призвести до розвитку алергії у дітей віком від 7-9 років. Також є підвищений ризик розвитку астми у дитини.

Продукти з високим вмістом крахмалю (наприклад, картопля фрі) при термічній обробці перетворює його на хімічну речовину, звану акриламідом. Високий рівень акриламіду може призвести до зменшення кола голови і зниження ваги при народженні у немовлят.

Якщо жінка схильна до набору ваги, їй особливо потрібно стежити за харчуванням під час вагітності. Надто багато нездорової їжі під час вагітності призводить до надмірного збільшення ваги, що може стати причиною ускладнень, як для вагітної, так і для дитини: прееклампсія, народження великої дитини, передчасні пологи, гестаційний діабет, апное уві сні, підвищений ризик вроджених дефектів, викидень і т.д.

Шкідлива їжа під час вагітності може спровокувати проблеми із травленням: змажені страви, як правило, викликають дискомфорт у травному тракті та здуття. Крім того, в ній немає достатньої кількості клітковини, необхідної для запобігання запору.

Здорове харчування – це і корисно, і смачно! Що тижні продумуйте меню на всю тиждень і робіть закупівлю. Коли в холодильнику є здорова їжа, то завжди можна приготувати легке і смачне перекушування, щоб не спокушатися на шоколадні батончики, наприклад.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!