Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Що буде з організмом, якщо часто вживати червоне м’ясо
Багато людей регулярно вживають у їжу червоне м’ясо. У ньому міститься не лише корисний білок, але й незамінні амінокислоти, ніацин, залізо, цинк, витамин В12 та безліч інших корисних мікроелементів та речовин. Проте водночас червоне м’ясо надає дуже негативні ефекти і є досить вредним для здоров’я людини, інформує sutura.org.ua
Захворювання серця
У червоному м’ясі досить багато насичених жирів, які дуже шкідливі для серцево-судинної системи людини. Вони збільшують кількість холестерину в крові. Чим більше людина їстиме червоне м’ясо, тим вищим буде ризик розвитку хвороб серця та судин. Рекомендується вживати в їжу тільки пісне м’ясо. Воно не настільки шкідливе.
Сахарний діабет
Червоне м’ясо збільшує ризик розвитку такої небезпечної хвороби, як цукровий діабет. Особливо шкідливими вважаються такі перероблені продукти, як сосиски, ковбаса, шинка, бекон та інші. У цій їжі дуже багато насичених жирів, натрію, а також інших шкідливостей.
Онкологічні захворювання
За умови частого вживання червоного м’яса збільшується ризик виникнення такої смертельної хвороби, як рак. Ще у 2007 році вчені провели експерименти і з’ясували, що харчовий продукт може стати причиною опухолей печінки, товстої кишки, стравоходу, легенів тощо. Змаження м’яса на сковороді ще сильніше збільшує ризик появи онкології.
Небезпечні ефекти від червоного м’яса не означають, що від нього слід повністю відмовитися. Важливо просто вживати в їжу виключно пісній продукт, повністю відмовитися від переробленого, а також їсти його лише годину від часу, наприклад, на свята, але не щодня.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!