Хлорофіл здатний надавати подібне з гемоглобіном вплив на організм — підвищувати рівень кислорода в тканинах, прискорюючи азотистий обмін, сприяти відновленню пошкоджених тканин та повноцінного живлення здорових.

Регулярне вживання сирої зелені та овочів, завдяки наявності в них хлорофілу, попереджає розвиток ракових захворювань, запобігає розвитку сечокам’яної хвороби, покращує роботу нірок, сприятливо впливає при порушеннях щитоподібної залози, цукровому діабеті, зміцнює нервну систему, підвищує стійкість до стресів, уповільнює старіння, інформує sutura.org.ua

При регулярному прийманні хлорофілу зникає неприємний запах рота та від шкіри, послаблюється специфічний запах січі, поту. Хлорофіл як лікувальний засіб практично нетоксичний, і випадки відрування ним невідомі.

Хлорофіл надає лікувальну дію при анемії, нестачі кровотворення, підвищує рівень гемоглобіну. Крім того, зелена «кров» підсилює імунний захист організму, має бактерицидні властивості, має протизапальний та ранозагоювальний ефект, підтримує нормальну мікрофлору кишечника.

Для лікування та профілактики бактеріальних захворювань в офіційній медицині застосовують препарат з листя евкаліпта кулькового — хлорофіліпт.

Його таблетки, спиртовий та олійний розчин ефективні проти стафілококів, у тому числі тих, які не піддаються лікуванню антибіотиками. За допомогою хлорофіліпту лікують стафілококовий сепсис, пневмонію, трофічні язви, фарингіти, ларингіти та трахеїти. Добре піддаються лікуванню опіки, флегмони. Також у лікувально-профілактичних цілях застосовують біологічно активні добавки на основі хлорофілу (рідкий хлорофілін, одержуваний з люцерні), хлорофілін форте — у вигляді капсул.

Ці засоби покращують роботу імунної системи, сприяють загоєнню ран, підвищують вироблення молока у кормючих матерів, усувають неприємний запах від тіла та рота. Застосування препаратів з хлорофілом також покращує стан слизових оболонок, сприяє регенерації тканин і виведенню токсинів з організму, що має загальнозміцнювальну дію.

Напої з хлорофілу

Цілющі зелені коктейлі можна готувати і в домашніх умовах. Найкраще для цього використовувати овочі, фрукти та зелень, що містять не лише багато хлорофілу, але й багатий набір витаминів, мінеральних речовин та клітковини.

У блендер завантажити кілька жменей добре вимитої та нарізаної зелені, кусочки овочів, фруктів, додати кип’яченої води і добре все подрібнити.

Співвідношення зелені та фруктів, овочів — приблизно 2:3, води — до бажаної густоти коктейлю. Можна змочити напій парою чайних ложок меду. Особливих дозувань для приймання коктейлів немає, але зазвичай для дорослих це одна-два склянки на день, залежно від переносимості та наявності тих чи інших патологій в організмі. Зелень для приготування зелених коктейлів можна використовувати найрізноманітнішу.

Одна з найцінніших рослин, яка, крім високого вмісту хлорофілу, багата на кальцій, магній, натрій, калій, кремній — люцерна посівна.

Сік з її трави та коктейлі з додаванням зелені люцерни допомагають зберегти здоров’я та енергію до глибокої старості, надають лікувально-профілактичну дію щодо серцево-судинних захворювань, порушень дихальної системи, збоїв у імунному захисті організму. Крім люцерні, високим вмістом хлорофілу відрізняються листя салату, капуста броколі, кропива, зелень злаків. Велику користь можуть принести зелені коктейлі з додаванням бадилля моркви, листя буряку, трави снити, споришу, клевера, медунки, настурції, хризантеми та багатьох інших рослин.

Але пити такі коктейлі слід тільки свіжоприготованими і в першу годину дуже обережно, стежачи за реакцією шлунково-кишкового тракту.

Зелені коктейлі можна готувати і зимою: заморозити різну зелень і при потребі використовувати так само, як і свіжу.