Що відбувається в організмі людини, коли вживається хурма

Головна / unsorted / Що відбувається в організмі людини, коли вживається хурма

Стародавня китайська легенда свідчить, що ця ягода дарує міцне здоров’я та вічну красу. Ми з’ясували, як насправді хурма впливає на наше тіло.

Їжа богів

Ця яскрава ягода має свою історію походження, тісно пов’язану з імператорським двором. Навіть у науки ботаніці їй приписують дивовижні властивості. Вчені полюбляють називати її “їжею богів”. Її яскравий колір і сладкий смак привертають увагу людей уже кілька століть.

Жителі країн Вранішнього сонця вважають обов’язковим ритуалом вживання хурми під час сезону (з листопада до січня). Саме в Японії затяті любителі помаранчевої ягоди вивели рідкісний сорт неймовірно солодкої хурми “Тенкафубу”, вартістю 2000 доларів за штуку. Такий “цар хурми” готовий поборотися своїми корисними властивостями навіть із журавлиною, малиною та чорницею.

Зміцнює імунітет

Лікарі рекомендують вживати хурму в холодний сезон, оскільки вона має профілактичний ефект і позитивно впливає на наш імунітет. Найпростіше пояснення дивовижних властивостей ягоди — це наявність у її родоводі витамину С, вірного захисника від грипу. Хурма є справжньою комбінацією витаминів А і С, бета-каротину і калію. У поєднанні вони дозволяють нашому організму виробляти нові імунні клітини. Такий склад був визнаний “золотим” вченими Каліфорнійського університету.

Постарішати завжди встигнемо

Помаранчева ягода багата на катехін — антиоксидант, який не дозволяє клітинам руйнуватися і піддаватися дії вільних радикалів. Пробуючи хурму, іноді ми зіштовхуємося з в’яжучим та терпким смаком. У цьому винний катехін, який сам має специфічний і гіркуватий присмак. Проте під час зіткнення з яснами, він утворює захисну плівку, яка допомагає захищати зуби людини від впливу зовнішніх факторів. Найбільше кількість ферментів, які сприяють регенерації клітин, знаходиться у шкірці хурми. Тому ягоду краще вживати неочищеною.

Покращує травлення

Якщо у вашому раціоні присутня велика кількість харчових волокон, це означає, що ви можете забезпечити “рухливий” кишківник, який легко перетравлює будь-яку їжу. Хурма є рекордсменом серед продуктів, що містять корисні волокна. На 100 г припадає близько 3,6 г харчових волокон, або близько 10 % від добової норми. Плюс до всього до складу ягоди входитиме фолієва кислота, яка сприяє виробленню витамину В6 і поліпшенню метаболізму.

Орлине око

Вітамін А (каротин), що міститься у хурмі, відповідає за наш чіткий зір. Нічне бачення, сприйняття кольорів, своєрідна корекція кольору і навіть профілактика кон’юнктивіту. Ці властивості має лише один витамин, кількість якого у одній ягоді значно більша, ніж у інших корисних продуктах. Про це свідчить яскравий колір шкірки.

Рятує від набряків

Косметологи відзначають, що хурма — це справжній природний діуретик. Це означає, що “золоте яблуко” має здатність знімати набряки. Стигла м’якоть ягоди допомагає позбутися зайвої рідини, оскільки через її велику кількість у нас з’являються набряки та мішки під очима.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!