Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Що відбувається з організмом, якщо зловживати хлібом
Тості на завтрак, бургери на обід, булочки на полуденок. Чи не занадто багато хліба ви їсте?
Хлібобулочні вироби є одним із основних продуктів харчування. І часто ми їмо їх у надто великій кількості. Це не тільки збільшує калорійність раціону, а може стати серйозною проблемою для здоров’я — фізичного і психологічного. Ось що відбувається, коли ми зловживаємо таким продуктом, як хліб, інформує sutura.org.ua
Ви видужаєте
Якщо стрілка на шкалі ваших ваг зрушила в небажаному для вас напрямку, ймовірно, це тому, що ви їсте багато хліба, перш за все, білого. Він сам собою калорійний. Але не лише.
«Хліб збільшує ймовірність споживання інших нездорових продуктів, — каже Тріста Бест, дієтолог. — Як правило, ми їмо його з обробленим м’ясом, жирним горіховим маслом або сирами. І зрештою починаємо додавати у вазі». Згідно з дослідженням 2014-го року, люди, які з’їдали дві або більше порції білого хліба щодня, значно частіше страждали від надмірної ваги та ожиріння, ніж ті, хто вживав не більше однієї порції продукту на тиждень.
У вас часто болить живіт
Думаєте, що вибір «здорового» хліба найкращим чином вплине на ваше самопочуття? Не завжди. «Деякі види хліба, які продаються як вироби з підвищеним вмістом клітковини, можуть включати інулін і бета-глюкан — речовини, здатні викликати дискомфорт у животі — здуття та метеоризм, — каже Рейчел Файн, дієтолог. — Не слід включати такі продукти у свій раціон надто часто і у великих кількостях».
У вас перед-діабет
Якщо ваш рівень цукру в крові наближається до критичної позначки, перевірте: чи не занадто багато ви їсте хліба. «Захоплення хлібобулочними виробами, особливо з муки вищого ґатунку, сприяє розвитку запальних процесів в організмі, — каже дієтолог Хізер Хенкс. — Це може викликати резистентність до інсуліну — стан, який часто є попередником діабету».
У вас підвищений кров’яний тиск
Зв’язок між вашим зростаючим кров’яним тиском і захопленням хлібом очевидніший, ніж ви думаєте. За даними досліджень, хлібобулочні вироби є в раціоні основним джерелом натрію — речовини, яка, як відомо, підвищує артеріальний тиск. Навіть відносно скромна кількість споживаного хліба може суттєво збільшувати ризик розвитку гіпертонії, підтвердили результати дослідження 2018 року.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!