Що відбувається з тілом, коли ви їсте хурму: цікаві факти

Головна / unsorted / Що відбувається з тілом, коли ви їсте хурму: цікаві факти

Хурма, що на сезон припадає на листопад, має безліч корисних властивостей та позитивно впливає на здоров’я людини.

Зміцнюється імунітет

Хурма – це чудова ягода, яка допоможе боротися з вирусами. У ній багато витамину С, який є надійним захисником від грипу та респіраторних захворювань. А її комбінацію: витамин С, бета-каротин та калій вчені Каліфорнійського університету у минулому році визнали “золотим” складом для вироблення нових імунних клітин.

Уповільнюються процеси старіння

Хурма багата катехінами – антиоксидантами, які не дозволяють клітинам руйнуватися під дією вільних радикалів.

Саме катехіні надають їй терпкого смаку. Найбільше кількість цих елементів міститься в шкірці, тому ті, хто недалекоглядно її зрізає – позбавляються омолоджуючого ефекту.

Покращується травлення

Хурма один із рекордсменів за кількістю клітковини на 100 г продуктів – у ній аж 3,6 грамів харчових волокон. Сприяє здоровому метаболізму і фолієва кислота у поєднанні з витамином В6.

Покращується зір

За сумарним обсягом найбільше у хурмі витамину – А (каротину), і його вміст у ній справді суттєвий, на що вказує яскрава шкірка. В юрисдикції цього елементу наші очі, а точніше – здатність до нічного бачення, кольорове сприйняття та профілактика кон’юнктивіту.

Зменшуються набряки

Ще одна корисна властивість хурми – те, що вона природний діуретик, а це означає, що вона може врятувати від набряків.

Стигла м’якоть допомагає розігнати застояну в тілі рідину, а щоб разом з нею ви не вивели з організму ще й значну частину корисних мінералів – містить калій.

Останній відповідає і за миттєву дозу енергії. Так що після хурми у розпад робочого дня у вас ніби відкриється друге дихання, а відчуття паніки та стресу відступити.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!