Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Що відбувається з тілом, коли ви їсте молочний шоколад?
11 липня на планеті відзначали найспокусливіші ласощі всіх часів — Всесвітній день шоколаду. Хто з нас час від часу не мріє про шматочок молочного шоколаду до чаю? Особливо за хвилину смутку. У чому ж користь і шкода улюбленого десерту? І що відбувається з нашим тілом (а також зі шкірою і мозком), коли ми їмо молочний шоколад?
Шоколад посилює функції мозку
Молочний шоколад – джерело магнію, мінералу, необхідного для здоров’я мозку. Відомо, що ключова хімічна сполука в шоколаді, теобромін, надає стимулюючу дію, аналогічну кофеїну. Близько трьох-чотирьох шматочків підсилюють концентрацію уваги і зміцнюють пам’ять. Дослідження 2013 року, опубліковане в журналі Neurology, також показало, що ті, хто пив дві склянки какао на день протягом 30 днів, отримали 8% збільшення припливу крові до мозку, що помітно покращило когнітивну активність, інформує sutura.org.ua
Шоколад сповільнює старіння
Вчені Корнельського університету в Нью-Йорку три роки тому зробили сенсаційне відкриття: дієта, багата на антиоксидантні продукти, допомагає захистити мозок від накопичення амілоїдних бляшок, які можуть викликати деменцію. Молочна плитка також багата на поліфеноли, які збавляють організм від вільних радикалів — основної причини вікового артриту. Гарвардські вчені в експерименті 1998 року за участю 8000 чоловік довели: ті, хто їв шоколад три або більше разів на місяць, проживши майже на рік довше, ніж ті, хто цього не робив. Єдине застереження: всі вони були чоловіками — і подібний ефект ще не був доведений для жінок.
Шоколад захищає серце
У 2015 році ЗМІ облетіла радісна новина. Після багатьох років «гонінь» та «претензій» (повнить, псує шкіру) вчені нарешті реабілітували шоколад. 12-річне вивчення швидких перекусів та гастрономічних звичок в університетах Абердіна, Манчестера та Кембриджу майже 158 тисяч респондентів довело — шоколад у складі нашого раціону може серйозно знизити ризик серцевих нападів. Більше того, не лише гіркий сорт позитивно впливає на здоров’я.
Скромна плитка молочного продукту така ж корисна для нашого серця. Люди, які їдять до 100 г шоколаду на день, на 23% рідше страждають від нападів, інсультів чи інших серцево-судинних проблем, ніж люди, які взагалі його не їдять. Причина — флавоноїди у його складі, які стимулюють приплив крові та знижують холестерин. Причому за рахунок більшої кількості кальцію та жирних кислот саме у молочному шоколаді, перевага перед гірким буде вищою.
Шоколад бореться із застудою
У статті, опублікованій у журналі British Journal of Cancer у 2009 році, згадується: фенольні кислоти (ще один природний антиоксидант) у шоколаді зміцнюють імунну систему. Вони стимулюють процес детоксикації організму, допомагаючи позбутися від кашлю та застуди. Коли у 16 столітті сакральний десерт ацтеків вперше спробували у Європі, то покладали великі надії саме на його лікувальні властивості і часто використовували при кашлі.
Шоколад не шкодити шкірі
У 1960 роках американські дерматологи щосили сурмили: необхідно уникнути шоколаду, якщо хочете зберегти шкіру гладкою і сяючою. Але дослідження нашої години розвіяли цей міф. Наукові теорії про вплив шоколаду на шкіру спростували вчені з Університету Ньюкасла в Австралії. У 2005 році вони дійшли висновку, що немає жодних доказів того, що шоколад викликає акне. Вся проблема не в какао-бобах, а в цукрі, якого в молочному шоколаді багато, але якщо його вжмвати помірно шкоди епідермісу ви не поставите. Набагато сильніше на появу прищів впливає білий хліб, картопля та, на жаль, паста.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!