Міжнародна група вчених з’ясувала, що вживання шоколаду знижує ймовірність розвитку деяких серцевих захворювань, передає sutura.org.ua Мова йде про помірну кількість сладкого, яке здатне позбавити людину від миготливої ​​аритмії.

Фахівці з Данії, США та Канади зіставили дані опитування 55 тисяч данців щодо їхньої пристрасті до шоколаду та історії їх хвороб.

Названо головну загрозу фаст-фуду для людини

Взяли участь в експерименті повинні були відповіді на питання, скільки шоколадок вони з’їдають за тиждень. Пізніше вчені співвіднесли ці дані з тими захворюваннями, які були діагностовані у опитаних.

Несподівана хвороба, яка є у кожного іншого з нас

Виявилося, що ті, хто вживав у їжу помірну кількість шоколаду, рідше страждали від миготливої ​​аритмії. При цьому вид солодощі виявився неважливим — гіркий або молочний шоколад однаково знижують ризик цього поширеного захворювання.

У статті наукового журналу Heart говориться, що якщо жінки будуть щотижня є по 30 г шоколаду, то ризик захворювання зменшиться на 21%. А ось чоловікам варто збільшити солодку дозу до 90 грамів.

Незважаючи на оптимістичні результати дослідження, вчені відзначили, що надмірне вживання шоколаду матиме зворотній ефект. Спеціально для таких ласунів вони вигадали ефективний спосіб позбавлення від шоколадної залежності.

На їхню думку, досить позбавитися від нав’язливих думок про сладкого: наприклад, як тільки людина починає страшенно бажати кусочок сладкого, треба подумати про безтурботне лісо або уявити собі на березі моря.