Вчені заявляють, що шоколад спасає від інсульту та зміцнює сосуди, передає sutura.org.ua Причому немає різниці, який вживати: чорний, молочний або білий.

За словами дієтологів, бажання з’їсти шоколад є не примхою, а психофізіологічною проблемою. Біохіміки заявляють, що його молекули змушують організм виділяти молекули задоволення, які своєю дією нагадують наркотики. Залежність від шоколаду не сильна, а на жінок він впливає більше, ніж на чоловіків. Єдиною небезпекою є збільшення у вазі.

Люди, які вживають шоколад, на 30% рідше мають проблеми із серцем та на 25% менше отримували інсульт. Крім цього, ласощі захищають серце, знижують рівень холестерину, розслаблюють сосуди та покращують циркуляцію крові, що дозволить уникнути кисневого голодування. Іноді шоколад діє як кофеїн, але не підвищує тиск.