1. Їжте більше морепродуктів

Омега-3 міститься в ікрі, скумбрії, лососеві, оселедцеві та інших морепродуктах. Для того, щоб користь від них була максимальною – намагайтеся готувати самостійно. Таким чином ви точно будете впевнені, що в їжі не містяться консерванти та інші шкідливі компоненти.

2. Додайте в раціон овочів

Ідеальне поєднання: овочі та м’ясо. Додавайте “зелень” у смузі, омлети, сендвічі. Ваша мета – це тарілка, на 50% наповнена овочами (пареними, вареними, печеними, на грилі) та на 50% гарніром чи м’ясом.

3. Їжте фрукти на завтрак

І беріть як снеків. Хоча кількість Омега-3 жирних кислот у них мінімально, все, звичайно ж, залежить від обсягу споживаних фруктів. Найбільша кількість корисних жирів міститься у бананах, авокадо, дині, полуниці, смородині, чорниці та малині.

4. Використовуйте корисні приправи

Додавайте у страви тертий імбір, корицю та м’яту. Щоб перетворити звичайну яєчню в суперздорову страву, не забувайте приправити її куркумою та чорним перцем. Які спеції ще корисні? Базилік, орегано, розмарин, гвоздика і тмин входять у наш топ.

5. Не забувайте про бобових

Часто ця категорія продуктів відкрито ігнорується. А даремно. Постарайтеся розбавити свою здорову дієту фасолею, чечевицею, горохом та нутом. Наприклад, як гарнір до морепродуктів приготуйте не звичний рис, а чечевицю.