У погоні за ідеальними формами, ми часто виключаємо з раціону не лише вредні продукти, але й корисні, які вважаються надто калорійними, передає sutura.org.ua

Важливо пам’ятати, що раціон людини має бути різноманітним. У нього обов’язково повинні входити овочі, фрукти, крупи, м’ясо, риба та молочні продукти. Чим більше різноманітних продуктів ви споживаєте, тим вища ймовірність того, що ваш організм отримує всі необхідні поживні речовини, що містяться в різних кількостях і в різних поєднаннях цих самих продуктів.

Однак у прагненні схуднути до літа і привести тіло до ладу ми пробуємо різні дієти, які передбачають обмеження раціону. Список продуктів, від яких ми відмовляємося абсолютно безглуздо.

Перлова крупа

Перлова крупа, як і будь-яка інша, дуже калорійна. У процесі високого ступеня обробки та тривалого приготування руйнується клітковина, тому готовий продукт містить мінімальну її кількість. Перловка багата на вуглеводи, які не засвоюються, і близькі за властивостями клітковині. Однак ці вуглеводи повністю виводяться з організму тому, що вони не розщеплюються під впливом травного соку. До того ж перлова крупа дуже ситна і легко вгамовує голод, сприяє схудненню.

Оливки

Оливки містять багато мононенасичених жирних кислот. У ході останніх досліджень вчені довели, що люди, які отримують 20% калорій з продуктів, багатих мононенасиченими жирними кислотами, поважають менше тих, хто ці продукти ігнорує.

Достатньою кількістю вважається 5-6 оливок, доданих у салат.

Кедрові горішки

Кедрові горішки вважаються найбільш калорійними з горіхів – 100 г міститься близько 960 ккал та 68 г жиру. Ці дані не рідко спричиняють відмову від даного продукту. Добовою нормою є 20-25 г кедрових горішків, які ніяк не зашкодять вашому прагненню до ідеальної фігури.

Качине м’ясо

Як правило, худнути люди виключають зі свого раціону качине м’ясо, бо воно містить велику кількість жирів. Однак важливо пам’ятати, що більшість цих жирів містяться в шкірці. Видаливши з грудки шкіру та жир, ми отримаємо чудовий продукт, який не додасть нам лишніх сантиметрів на талії.

У 100 г очищеної качиної грудки міститься 140 ккал, 28 г білків і всього 3 г жиру.

До речі, у качиному м’ясі міститься більше білків, ніж у курячому, тому вона ідеально підійде для відновлення м’язів після тренувань.

Картопля

У картоплі міститься резистентний крахмаль, причому у червоній – його зміст більш високий.

До речі, більше користі від картоплі ви отримаєте, якщо вживатимете її в холодному вигляді, наприклад, у складі салату. Таким чином, вуглеводи повільніше засвоюються, що нам тільки на руку. Крім того, вживання картоплі у такому вигляді допомагає стабілізувати рівень глюкози.

Фасоль

Фасоль дуже калорійна, але лише у сухому вигляді. Консервована фасоль за складом рівносильна картоплі.

Фасолю часто виключають із раціону через високий вміст білків та вуглеводів, а також високу калорійність. Проте недавні дослідження показали, що екстракт білої квасолі здатний блокувати фермент під назвою альфа-амілаза, який розщеплює крахмаль, внаслідок чого організм отримує менше калорій. Так що помірне вживання квасолі не тільки не додасть лишніх сантиметрів, а й допоможе скинути вагу.

Яловича печінка

Сважається, що у печінці багато холестерину. Це правда, але лише частично. Яловича печінка є продуктом номер один за вмістом вітамінів групи В, біотин та фолієвої кислоти. А ці елементи необхідні нашому організму для нормалізації обмінних процесів.

Крім того, у печінці містяться фосфоліпіди, дефіцит яких призводить до ожиріння.