У певній кількості молочні продукти мають бути наявними у раціоні дорослих людей, вважають дієтологи, інформує sutura.org.ua

Фахівці назвали прийнятну кількість молочних продуктів у раціоні харчування дорослого людини. Експерти переконані, що “в цілому молочні продукти мають бути у харчуванні і дітей, і дорослих, тому що це є джерелом білка і легкодоступного кальцію для організму”.

Говорячи про прийнятну кількість молочних виробів, вони уточнили, що на день слід з’їдати не більше трьох порцій. Дієтологи пояснили, що “одна порція – це склянка йогурту чи кефіру, 25-75 г твердого сиру або 50-70 грамів сиру”.

Небажаними молочні продукти стають за наявності алергії на білки молока, а також у разі непереносимості лактози.