Більше не робитиму як зазвичай!, передає sutura.org.ua

Відповідає лікар-психоендокринолог.

З одного боку, після повторного кип’ятіння у воді зростає частка так званої важкої води, що містить дейтерій (важкий ізотоп водороду), але ця зміна незначна. З іншого боку, після повторного кип’ятіння у воді залишається менше солей кальцію.

Вони погано розчиняються і випадають в облогу. Завдяки цьому вода стає м’якшою, смачнішою, чай у неї краще заварюється і стає приємнішою на смак. Особливо це відчувається в регіонах, де вода має легко-лужну реакцію, тобто жорсткіша. Таких регіонів дуже багато.

Важлива умова поліпшення якості води шляхом повторного кип’ятіння — дати їй заздалегідь охолодитися.

Смачної вам та здорової водички!