Мармелад при попаданні в організм виявляє абсорбуючі властивості. Завдяки цій своїй якості мармелад активізує процеси виведення з організму важких металів, побічних продуктів метаболізму, жовчних кислот, анаболіків, холестерину, – словом, потенційно небезпечні та токсичні компоненти, інформує sutura.org.ua

Дослідження біологів Стокгольмського університету показало, що мармелад, фруктове желе, а також деякі види варення багаті на пектин – розчинну клітковину, що міститься в більшості натуральних плодів. Саме за рахунок пектину ці види солодощів працюють як ефективні очисники організму. Крім того, що входити до складу мармеладу желатин зміцнює хрящову тканину, покращує стан шкіри та волосся.

Залежно від сировини, що використовується в якості драглеутворювача, розрізняють кілька видів мармеладу: фруктово-ягідний (його основа – фруктово-ягідне пюре), желейний (на основі агару, пектину), желейно-фруктовий (студнеутворювачі плюс фруктово-ягідне пюре). Найбільш корисним є желейно-фруктовий мармелад: у цьому ласощі міститься відразу весь букет корисних властивостей, притаманних мармеладним виробам.

У профілактичних цілях фахівці рекомендують вживати не менше 2 грамів пектину на день. Таку норму забезпечує 50 г мармеладу.

За словами лікарів, особливо корисний мармелад тим, хто працює на шкідливому виробництві, живе у екологічно неблагополучному місці.