Стають токсичними: чотири продукти, які не можна розігрівати
Деякі страви потрібно з’їдати відразу і викидати залишки, тому що при розігріві в них утворюються токсичні речовини, через що можна отримати серйозні проблеми зі здоров’ям.
Як відзначають медики, насамперед ця рекомендація відноситься до дуже популярної у всьому світі страви: омлету. При повторній термічній обробці в ньому утворюються токсини та канцерогени, які можуть призвести до розвитку онкології.
Ця стосується будь-яких страв з яєць: іноді їх додають як начинку для бутербродів, перемішуючи її, наприклад, з сиром і розігріваючи. Розігріті яйця стають токсичними, попередили експерти.
Шпинат, який так корисний і цінується у правильному харчуванні, втрачає всю свою привабливість, якщо його розігріти. Але тут інший процес – нітрати в ньому при повторному нагріванні перетворюються в нітрити та нітрозаміни, що може бути дуже опасним для здоров’я. Те саме стосується і селери.
Тепер про гриби. Незважаючи на високий вміст білка та амінокислот, вони часто погано засвоюються. А якщо ще й підігрівати вчорашнє ризото, білок у грибах змінює свою структуру, що може призвести до болів у шлунку та здуття живота.
Найкраще готувати щоразу свіжу їжу, кажуть фахівці. Крім іншого, опасність від будь-якої розігрітої їжі полягає в активному розмноженні бактерій, які гинуть тільки при високій температурі, але ми, як правило, обмежуємося тільки підігріванням. Результат – поява хвороб шлунково-кишкового тракту або отруєнь.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!