Рецепт №1

Пропустити через м’ясорубку 1/2 склянки зюм, 1 склянку ядер волоського горіху, 0,5 склянки мигдалю (дуже добре додати кедрові горішки – супер підняття імунітету), шкірку 2 лимонів, інформує sutura.org.ua

Самі лимони вичавити в масу, шкірку ж пропускати через м’ясорубку окремо. Далі додаємо 0,5 склянки кураги і стільки ж чорносливу, 150 г меду.

Настоювати 1-2 дні у темному місці, зберігати у холодильнику, приймати дорослим по 1-2 столові ложки 3 рази на день, дітям з трьох років по 1 чайній ложці 2 рази на день.

Рецепт №2

200 г кураги, 200 г чорносливу, 200 г інжиру, 200 г волоських горіхів, 200 г изюма, 200 г меду, 1 лимон, 50 мл коньяку.

Сухофрукти та лимон із шкіркою пропустити через м’ясорубку, залити суміш медом та коньяком. У банку і холодильник.

Приймати перед їжею по 1 ст. ложці.