Поряд з різноманітними свіжими фруктами та овощами, споживання оливкової олії вищої якості, риби та цільного молока підвищити шанси на зачаття та виношування здорового дитини, інформує sutura.org.uaмедицина.

Дієтолог Мелані МакГріс розповіла про переваги продуктів та про те, як можна підвищити шанси на те, щоб завагітніти, а також про ті продукти, які потрібно уникати. За її словами, жіноча дієта до вагітності і під час неї справляє значний вплив на здоров’я майбутньої дитини.

Продукт перший: риба

Хоча багато жінок під час вагітності уникають їсти рибу, але вона реально допоможе завагітніти. Мелані рекомендує споживати, багаті омега-3 лосося або сардині, двічі-тричі на тиждень.

Продукт другий: оливкова олія вищої якості

Нещодавні дослідження показали, що середземноморська дієта допомагає покращити фертильність. Оливкова олія є важливим її компонентом і, як було доведено, допомагає зменшити запалення, що важливо для здатності виношувати дитину. Оливкова олія вищої якості відрізняється високим вмістом антиоксидантів і ідеально підходить для приготування їжі та в якості легкої заправки для салатів.

Продукт третій: курча

Курча, а також бобові, наприклад, червона фасоль, сочевиця та горох мають низький глікемічний індекс, що важливо для фертильності.

Продукт четвертий: цукорне молоко

У той час як багато жінок воліють споживати знежирене молоко, дослідження показують, що цілісний продукт може бути кориснішим для зачаття.

Продукт п’ятий: зелений сік

Він може виглядати не дуже апетитно, але зелений сік із капустою та шпинатом у складі буде незамінним для тих пар, які намагаються завагітніти. Цей продукт багатий на фолати, які необхідні на ранніх стадіях вагітності.

За словами Мелані МакГріс, тим, хто планує зачаття, потрібно скоротити споживання алкоголю, цукру та насичених жирів, а також продуктів з високим ступенем переробки. Грубо кажучи, варто відмовитися від салямі, печива, пирожних, картопляних чіпсів і тому подібної їжі.