Три важливі правила збалансованого харчування в літній період
Літо – справжнє випробування для організму. У цей період необхідно коригувати своє меню.
Експерти у питаннях харчування розповіли, як збалансувати свій режим харчування в період спеки.
Овочі та фрукти
Фахівці зазначають, що рясні завтраки, ситні обіди та щільні вечірки краще залишити в минулому.
Беріть свіжі овочі та фрукти, що містять велику кількість рідини. У літній період їх необхідно споживати не менше 250 г фруктів на добу і ще вдвічі більше овочів. Причому саме сезонних, найкращих і найбільш вітамінізованих овощів та фруктів. А це всі види ягід, огірки, помідори, кабачки, арбузи, дині та багато іншого.
Заборона на жирні
Також дієтологи радять їсти влітку менше жирних змажених страв, рідше використовувати майонез, замінивши його натуральним йогуртом або сметаною. І не забувайте про необхідність вживання кисломолочних страв, бобових, а також рослинних та тваринних білків.
Вітаміни в організмі не накопичуються, тому фахівці за свідоме раціональне харчування щодня. А літо — це час свіжих овочів, зелень та фруктів, з яких можна робити холодні супи, смузі та прохолодні напої. М’ясо та птицю краще додавати у холодному вигляді до салатів. Свіжі ягоди стануть відмінним доповненням до каш. Не варто забувати і про морепродукти, обов’язково вмикайте їх у свій раціон.
Водний баланс
Також, за словами лікарів, дуже важливо відновлювати водний баланс.
Пийте побільше води та прохолодних напоїв, до 2.5 л на день. Тіло обов’язково віддячить вам відчуттям легкості, високою працездатністю та втратою лишніх кілограмів.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!