Три види картопля виявилися небезпечними для здоров’я
Одним з ключових факторів ризику хвороб серцево-судинної системи є підвищений кров’яний тиск. В даний час від цього захворювання страждає мільярд людей у світі. У ВООЗ гіпертонію називають однією з головних причин серцевих нападів та інсультів.
Було встановлено, що підвищувати тиск можуть певні продукти. Одним із найбільш дивовижних відкриттів стало те, що негативно впливає на ці показники улюблена багатьма картоплями. Вчені дійшли висновку, що три способи її приготування порушують функціонування серцево-судинної системи.
Мова йде про печену та варену картопля (у тому числі пюре), а також картопля-фрі. За словами дослідників, найбільшому ризику піддаються жінки.
Крім того, вчені виявили зв’язок між частотою вживання картоплі та високим кров’яним тиском. В експерименті взяли участь 187 тис. осіб, яких поділили на дві групи. Добровольці з першої групи їли картопля щонайменше чотири рази на тиждень, а з другої – раз на місяць. В результаті з’ясувалося, що учасники першої групи набагато частіше страждали від гіпертонії.
“Ці результати мають потенційно важливі наслідки для суспільного здоров’я, оскільки вони не підтверджують потенційну користь від включення картопля як овочів у державні продовольчі програми. Замість цього вони доводять шкідливий ефект, який спостерігається після високого споживання вуглеводів”, – розповіли автори роботи.
Джерело sutura.org.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!