Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Це варення зробить вас працездатним і покращити зір
Дуже часто властивості горобінових плодів недооцінюються обществом, але це даремно, тому як ягода здатна позитивно вплинути на стан здоров’я і навіть покращити роботу деяких органів, передає sutura.org.ua
Чим багаті плоди горобини?
У ягодах містяться витамини А, С, Е, В1 та В6, F, K, РР, органічні кислоти, аскорбінова та фолієва кислоти, бета-каротин, залізо, калій, магній, натрій, фосфор, кальцій, цинк, мідь та інші не менш корисні мікроелементи.
Сама по собі горобина є низькокалорійним продуктом, тому і варення з неї не таке вже й калорійне, щоб від нього відмовлятися. Експерти стверджують, що на 100 г горобинового варення припадає близько 240 ккал, але справа в тому, що навіть за великого бажання людина не зможе за один раз з’їдати стільки варення.
Порада від дієтологів: Горобинове варення потрібно вживати часто, але всього по 2-3 чайні ложки і їх не на хліб мазати, а їсти вприкуску з несладким зеленим або трав’яним чаєм.
Цілющі властивості горобінового варення:
1. Поліпшення зору. У горобіновому варенні міститься рекордна кількість витамину А і бета-каротину, які не тільки покращують зір, але і перешкоджають розвитку різних захворювань очей.
2. Профілактика ГРВІ та грипу, а також допомогу у процесі лікування. У плодах горобини міститься сорбінова кислота, яка діє як потужний антисептик, знищуючи всі хвороботворні бактериї та мікроби на своєму шляху.
3. Зміцнення імунітету. У плодах горобини, а відповідно і у варенні цієї ягоди міститься в достатньому кількості витамин С, який має властивість покращувати роботу імунної системи і сприяти збільшенню виробництва клітин, що захищають організм людини від вірусів і бактерій.
4. Турбота про почки. Горобинне варення має сечогінну властивість, тому воно надзвичайно корисне для сечостатевої системи та нірок. З його допомогою можна попередити розвиток набряклості.
5. Усунення головного болю. Раніше в народній медицині широко використовувалися рецепти з плодами горобини, у тому числі і варення з них, як засіб проти головного болю.
6. Зниження температури тіла. Горобинове, як і малинове, варення має потогінну властивість, тому воно ефективно знижує температуру тіла, коли у людини жар.
7. Очищення кишечника та схуднення. Багато хто не знав, але плоди горобини містять речовини, які створюють проносний ефект. Плюс до всього, варення з цих ягід низькокалорійне, але в той же час солодке, у зв’язку з цим худне може використовувати його як корисне ласощі.
У нетрадиційній медицині горобинне варення користується популярністю і найчастіше його рекомендують вживати жінкам для їхнього здоров’я, оскільки воно має протигрибкову, антибактеріальну та спазмолітичну властивості, за рахунок чого може попередити розвиток захворювань статевої системи та усунути симптоми ПМС.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!