Саме вона може бути частиною здорової збалансованої дієти, пише інтернет-видання sutura.org.ua

Незважаючи на те, що макарони, які входять до складу приготування пащі, можуть викликати лишній вагу, проте у новому дослідженні італійські вчені довели, що вони тільки корисно впливають на людський організм.

Нове дослідження припустило, що макаронні вироби зі стандартної суміші муки з твердих сортів пшениці та цільнозернової муки, багатої бета-глюканом, можуть допомогти запобігти серцевим нападам та розвитку серцево-судинних захворювань. Адже бета-глюкан посилює розвиток нових кров’яних судин, які у разі сердечного нападу утворюють “природні обхідні шляхи”.

Дослідники з Пізі (Італія) протестували вищевказану теорію на лабораторних мішах, подавши їм пасту перед тим, як викликати зупинку серця. Миші, які з’їли пасту з ячменю, вижили у більшому кількості та отримали менше пошкоджень серця, ніж миші контрольної групи, яким давали нормальні макарони.

Хоча дослідження було не надто гуманним по відношенню до тварин, але професор Вінченцо Ліонетті, який очолював вивчення, зазначив, що таке дослідження є дуже важливим для подальшого розвитку.

Це було вперше, коли освіта “природних обхідних шляхів” була підтримана функціональною їжею, в даному випадку – пастою з бета-глюканом ячменю. Наскільки нам відомо, це перше дослідження, яке показує, що стале дієтичне споживання пащі, збагаченої бета-глюканом, безпечно збільшує коронарні колатералі та знижує смертність, – розповівши автор експерименту.

Таким чином, паста справді може не тільки підтримувати здоров’я вашого серця, але й бути частиною здорової збалансованої дієти.

“Вуглеводи можуть допомогти нам відчувати себе енергійними і постачати нам безліч здорових питних речовин і необхідних волокон – нам просто потрібно переконатися, що ми їмо правильний сорт. Овочі – відмінний джерело, а інша особлива група, яка серйозно ігнорується, – це цільнозернові продукти”, – Додавши інший доктор Саллі Нортон.