Весна – година для детоксу!

Очищення організму вже увійшло у звичку багатьох сучасних дівчат, які слідкують за своїм здоров’ям та фігурою. Але не у всіх є час і можливості для проходження складних процедур, інформує sutura.org.ua

Ми пропонуємо альтернативу детоксу: для поступового очищення організму достатньо буде включати у свій раціон харчування продукти з нашого списку.

Артишоки

В даний час встановлено, що екстракт артишоку добре дренує печінку та почки, що грають ключову роль в очищенні організму від різних токсичних речовин. З листя та коренів артишоку готують препарати у вигляді настоїв, соків та відварів.

Яблука

Яблука містять пектин, він допомагає ефективно виводити з організму сполуки важких металів та інші токсині.

Крім того, яблука допомагають позбутися від кишкових паразитів, деяких шкірних захворювань, сприяють лікуванню запалення січового міхура, запобігають проблемам із печінкою.

Мігдаль

Мигдаль містить майже стільки ж білка, скільки пісне м’ясо — до 30%. Вітамін Е у складі мигдалю виводитиме токсині, допомагає зберегти молодість і красу.

Після фізичних навантажень, активно допомагає відновити сили. Запобігає розвитку багатьох хвороб, у тому числі онкологічних.

Лимон

Рекомендується пити лимонний сік, додаючи його в теплу воду, такий лимонад – своєрідний тонік для печінки та серця.

Крім того, він запобігає утворенню каменів у почках, що мають лужну природу. Велика кількість витамину С допомагає очищати судинну систему.

Авокадо

Авокадо містить глутатіон, який покращує антитоксичні функції печінки, знешкоджує кілька десятків канцерогенних речовин. Авокадо ефективно знижує рівень холестерину та посилює оксигенацію тканин.

Капуста

Харчові волокна цього овочу виводять радіонукліди, токсині та «поганий» холестерин.

А органічні кислоти у складі капусті покращують роботу шлунково-кишкового тракту та вбивають патогенні мікроорганізми в кишечнику. Дуже рідкісний витамин U у капусті сприяє загальної детоксикації організму.

Буряк

Відмінний очищаючий та омолоджуючий продукт. Буряк багатий безліччю важливих мінералів та вітамінів, а також органічними кислотами.

Наприклад, бетаїн, що входить до його складу, стимулює очищення печінки від токсинів. А клітковина прискорює перистальтику та нормалізує кишкову мікрофлору.

Часник

Містити аліцин, який допомагає виводити токсині та сприяє нормальному стану білих кров’яних клітин. Часник очищає дихальну систему та очищає дах.

Менш відома його властивість: він допомагає виведенню з організму нікотину, і може бути відмінним доповненням до вашої дієти, коли ви кидаєте курити.

Журавліна

Клюква відмінно очищає організм від патологічних мікробів. Вона сприяє очищенню сечовивідних шляхів, нірок, захищає від раку. Крім того, журавлина — відмінний засіб профілактики утворення тромбів.

Рослини броколі

Їх можна купити в магазинах «здорової їжі» та «продуктів органік». Звичайно, можна їсти і суцвіття броколі, але в проростках концентрація корисних речовин (що борються з хворобами серця, раком) вища у багато разів.

Насіння кунжуту

Їх багато в стравах азіатської кухні, наприклад, у тахіні, але ви можете просто додати насіння до салатів. Для чого? Тому що воно захищає клітини печінки від шкідливого впливу алкоголю та «хімікатів» (антибіотиків, наприклад).

Імбір

Завдяки високому вмісту витаминів, амінокислот та ефірної олії, ця пряність здатна покращити травлення та стимулювати утворення шлункового соку, що допомагає легко засвоїтися їжі.

Круглий коричневий рис

Цей продукт добре абсорбує, він багатий на витамини та клітковину, який практично ніколи не викликає аллергічних реакцій. Намагайтеся купувати рис, вирощений натурально.

Фрукті

У них є все корисне з перерахованого вище: і витамин С, і клітковина, і антиоксиданти, і високий вміст рідини.

До того ж, немає нічого приємнішого на смак, ніж м’якоть стиглого фрукта: чи то манго, персик, арбуз, груша чи стиглі ягоди.

Зелений чай

Насичений антиоксидантами, він є чи не найкращим засобом позбавлення організму від надлишків рідини, а катехіти, що містяться в ньому, активізують роботу печінки.