Знаєте ли ви, що після 65 років 1 з 5 чоловік страждають від будь-якої когнітивної проблеми? Ви можете запобігти цьому!

Одним з найвідоміших захворювань, пов’язаних із мозком, є хвороба Альцгеймера, яка характеризується втратою психічних функцій, що виникають внаслідок загибелі нейронів, інформує sutura.org.ua

Хоча для повного лікування цих хвороб ще немає ліків, вважається, що причини їх розвитку є поєднанням генетичних, екологічних факторів і факторів способу життя.

Серед цих факторів один привернув велику увагу дослідників, які виявили міцний зв’язок між рівнями гомоцистеїну та початком розвитку хвороби.

Виявлено, що в одного з шести випадків хвороби Альцгеймера була велика кількість гомоцистеїну.

На додаток до хвороби Альцгеймера ця амінокислота також пов’язана з ризиком серцевих захворювань.

Але що це таке гомоцистеїн?

Гомоцистеїн – це амінокислота, яка присутня у нашому організмі.

Концентрація гомоцистеїну, присутнього в нашому організмі, виробляється з метіоніну, амінокислоти, яку можна знайти у кількох продуктах, особливо у червоному м’ясі, морепродуктах, молочних продуктах та яйцях.

Тобто з’єднання не купується їжею, але його рівні безпосередньо пов’язані з нею.

Невелике, дуже перспективне дослідження показало, що добавка витамину В значно знижувала рівень гомоцистеїну у пацієнтів із середнім когнітивним розладом і зменшувала швидкість атрофії головного мозку.

Ви можете здивуватися, після цього відкриття, що збільшення споживання вітамінів групи В є рішенням для запобігання когнітивних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера, чи не так?

Оскільки виробництво гомоцистеїну відбувається через процес, який відбувається з раціону харчування, є найкращим способом підтримання збалансованих рівнів.

Щоб зменшити рівень цієї амінокислоти, нашому організму необхідні три витамини: фолат (фолієва кислота), витамин B12 і витамин B6.

Фактично, більшість людей вживають продукти, багаті на витамини B12 і B6. Велика проблема – фолаті.

Одним із найкращих джерел фолату є темно-зелене листя, яке сьогодні часто не дуже часто з’являються у раціоні людей.

Хороший спосіб збільшити споживання фолатів — це споживання овочів, таких як шпинат, зелень ріпи, зелень петрушки та салат. Брокколи, цвітна капуста та чечевиця також можуть бути включені до списку продуктів з хорошими концентраціями фолієвої кислоти.

Регулярне вживання темно-зелених листків, здатне знизити рівень гомоцистеїну в організмі за дуже коротку годину.

Таким чином, збалансоване споживання фолату, витамину B6 і B12 має першорядне значення і може бути ключем до зниження ризику розвитку захворювань мозку в майбутньому.