Дослідження показують, що вживання зеленого або чорного чаю знижує артеріальний тиск. А ось кілька продуктів, що володіють цією дуже корисною для людини властивістю, інформує sutura.org.ua

Грейпфрут

Вживання цитрусових на зразок апельсинів, лимонів та грейпфрутів дуже корисне для серця. Дослідження показують, що грейпфрути пов’язані зі зниженням систолічного та діастолічного артеріального тиску у пацієнтів із гіпертонією. А ще це відмінний джерело витамину С, пектинової клітковини та антиоксидантів. Шкірка грейпфрутів містить багато поліфенолів, що інгібують альфа-глюкозидазу та допомагають боротися з гіпертонією.

Гранатовий сік

Він володіє антигіпертензивними, антисклеротичними та антиоксидантними властивостями. Гранатовий сік допомагає запобігати гіпертонію у пацієнтів з діабетом, оскільки пригнічує ангіотензинперетворюючий фермент. Гранатовий сік має виражену антигіпертензивну дію, і для отримання цього ефекту необхідно вживати його по 50-200 мл на день.

Банані

Під час лікування гіпертонії велику роль відіграє калій, а в бананах дуже багато цього мінералу. Американські кардіологи вважають, що калій знижує напругу біля стінок кров’яних сосудів, зменшуючи згубний вплив натрію. Загалом рекомендується вживати 4700 мг калію на день. В одному банані середнього розміру його близько 422 мг.

Часник

Ще один овоч, відомий своїм антигіпертензивним впливом. У чесноку міститься аліцин — сполука сірки, що відповідає за здатність знижувати артеріальний тиск. Деякі дослідження навіть показували, що добавки з часником настільки ж ефективні, як і стандартні ліки проти гіпертонії.

Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей та не замінює професійні медичні консультації, діагностику чи лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров’я.