Від нашої дієти залежить тривалість життя і міцність здоров’я, про що більшість людей давно знає. Але є певні продукти харчування, які ще й продовжують молодість, інформує sutura.org.ua

Соєві бобі

Це основний продукт азіатської кухні протягом багатьох років. Соєві боби багаті на ізофлавоні — різновид фітоестрогенів. Ізофлавоні мають протизапальні, антиоксидантні, протиракові та антимікробні властивості. А це означає, що вони можуть допомогти врегулювати запальну реакцію в організмі і зменшити клітинне старіння, а також захистити від певних типів раку.

Морква

Це один з найпопулярніших овочів у нашій країні та багатьох інших країнах світу, відомий своїм високим вмістом бета-каротину. Цей пігмент каротиноїд надає моркві помаранчевого кольору. У нашому організмі бета-каротин перетворюється на витамин А, який бере участь у імунній функції, процесах зору, відтворенні та клітинній комунікації. Наш організм не може самостійно виробляти даний витамин, і отримувати його потрібно з їжею. Дослідження показали, що багаті на каротиноїди продукти захищають від вікової дегенерації сітківки або порушень зору, викликаних старістю.

Хрестоцвіті овочі

Ще один важливий тип продуктів, який включає в себе броколі, редис, брюссельську, цвітну та білокачанну капусту. Усі вони багаті на поживні речовини, включаючи безліч витаминів, мінералів та каротиноїдів. У хрестоцвітних овочах є глюкозинолати, які регулюють реакцію організму на стреси та запалення, володіючи антимікробними властивостями, а також замедлюючи процеси старіння.

Лосось

Дослідження показують, що якщо м’ясо наносить істотний вред здоров’ю у довгостроковій перспективі, то риба приносить користь. Одним із корисних різновидів риби є лосось, багатий на білки та жирні кислоти Омега-3. Вони пов’язані зі здоров’ям мозку, запобігаючи вікове зниження когнітивних функцій.

Цитрусові

Останній пункт нашого списку – скромні герої здорової дієти. Це апельсині, мандарини, грейпфрути, лимони та продукти, які містять багато витамину C — чудового антиоксиданту, що зменшує запальні процеси. У плодах містяться флавоноїди, які значно збільшують тривалість життя людини.