Ці 5 продуктів допоможуть покращити здоров’я серця
Вживання в їжу продуктів, що містять необхідну кількість жирів, калорій та антиоксидантів, є важливою частиною підтримки оптимального здоров’я серця. За даними Американської серцевої асоціації (AHA), дієта, що містить свіжі фрукти, овочі, цільне зерно, рибу, орехи та рослинні олії, може допомогти знизити ризик хвороб серця.
Риба
Не всі жири погані. Деякі жири, такі як омега-3, є важливим компонентом здоров’я серця. Лікарі рекомендують їсти дві порції риби на тиждень, щоб задовольнити рекомендоване споживання омега-3. Деякі з найбагатших риб’ячих джерел омега-3 включають лосось, оселедець, скумбрію, сардині та тунець. Люди на веганській чи вегетаріанській дієті можуть вибрати рослинні джерела омега-3 – лляна олія, олія авокадо.
Горіхи
Оріхи багаті мононенасиченими жирами, витамином Е та іншими антиоксидантами, які допомагають знизити рівень холестерину та артеріального тиску у людей з ризиком хвороб серця. Волоські горіхи є особливими у цьому відношенні через їх багатий вміст омега-3.
Ягоди
Овес
Овес є лише одним з декількох цільнозернових волокон з високим вмістом клітковини. Розчинна у вівсі клітковина, яка називається бета-глюканом, має сильний ефект зниження рівня холестерину.
Бобові
Червоне оброблене м’ясо, наприклад шинка та бекон, пов’язані з високим ризиком хвороб серця та інших хронічних захворювань через високий вміст насичених жирів. Щоб уникнути їх, вибирайте натуральні тваринні та рослинні джерела білка, наприклад бобові – горох, нут, чечевицю та арахіс.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!