Ці 8 суперфудів будуть корисними для жінок будь-якого віку
Лікарі попереджають: навіть найкращі вітамінні комплекси та добавки не в змозі забезпечити наш організм усіма необхідними поживними речовинами.
Вчені не знають, чому так, але факт залишається фактом: витамини, мінерали та поживні речовини, які ми одержуємо у вигляді таблеток та добавок, не засвоюються повністю, або не працюють так, як “природні”. Саме з цієї причини варто прагнути зробити свій раціон максимально корисним та збалансованим — і отримувати все необхідне саме з їжею.
Розповідаємо, які продукти особливо корисні для жіночого здоров’я.
Яловичина
Анемія — жіноча хвороба: щомісяця ми втрачаємо багато крові, крім того, особливості гормональної системи роблять нас більш сприйнятливими до дефіциту заліза. Щоб підтримувати потрібний рівень цього речовини, їжте говядину: у ній мало жиру, а заліза — дуже багато. Намагайтесь з’їдати дві-три порції на тиждень, особливо якщо у вас є схильність до анемії або хтось із ваших найближчих родичів хворів на цю хворобу.
Фасоль
Хочете знизити ризик розвитку раку молочної залози на 34%? Їжте квасолю, чечевицю або бобі хоча б двічі на тиждень. Дослідження, проведене фахівцями з Гарварду, підтвердило: регулярне вживання багатої на клітковину квасолі корисне не лише для здоров’я кишківника, але й для профілактики раку грудей.
Молочні продукти
Дефіцит кальцію – величезна проблема для жінок після 50 років. У цей час кальцій “вимивається” з наших кісток з підвоєною силою, тому кістки, зуби та суглоби стають особливо уразливими, а ризик розвитку остеопорозу підвищується у кілька разів. Щоб заповнити дефіцит кальцію, їжте молочні продукти, але лише не знежирені: саме молочний жир допомагає засвоєнню кальцію і захищає наші кістки.
Помідори
Лише одна порція свіжих помідорів покриває половину добової норми витамину А, який потрібний для “виробництва” колагену. Ще одне корисне речовина, на яке багаті помідори — лікопін. Це антиоксидант, який зміцнює імунну систему, захищає очі від легких пошкоджень та допомагає запобігти розвитку раку молочної залози та хвороб серця.
Ягоди
У чорниці, лохіні, полуниці, вишні, ожині та інших ягодах багато антиоксидантів, які допомагають у боротьбі зі зморшками, підтримують мозок у тонусі та знижують ризик розвитку раку.
Насіння
Лляни, соняшникове, тыквене — всі вони містять багато клітковини (майже у всіх дорослих вона у дефіциті), багаті на ненасичені жирні кислоти (потрібні для здоров’я судин і захисту від інсульту). Вони мають багато вітамінів і мінералів, які важко отримати з інших джерел. А насіння льону до того ж багате на лігнані — природні сполуки, що нагадують за своїми властивостями естрогени, які здатні знизити ризик розвитку раку молочної залози.
Волоські горіхи
Знизити ризик розвитку діабету, раку, інсульту, серцево-судинних захворювань, деменції та навіть продовжити життя? На все це здатні звичайні волоські орехи. Численні дослідження підтверджують: горсть волоських горіхів щодня — найпростіша інвестиція у здоров’я, яку може дозволити собі кожен із нас.
Зелень
Вітамін K — ще один важливий витамин, необхідний для здоров’я кісток. Як показали результати кількох досліджень, у жінок, які регулярно їдять продукти з високим вмістом витамину K, у результаті ризик переломів знижується на 30 %. Шпинат, зелень і навіть броколі – чемпіони за вмістом цього витамину. Отже, вживайте їх частіше!
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!