Ці 9 продуктів – вбивці суглобів! Лікарі настійно рекомендують змінити.
Артрит – хвороба, на жаль, не рідкісна.
Як правило, біль – провідний симптом захворювання і головний супутник страждаючих артритом. Ти здивуєшся, але однією з найефективніших стратегій у боротьбі з болем у суглобах є аж ніяк не прийом анальгетиків. Правильне харчування при артриті – ключ до прекрасного самопочуття!
Дотримуючись певної схеми живлення і виключивши з раціону продукти, які несуть шкоду суглобам, можна значно знизити запалення і біль, зменшити набряклість і позбутися від надміру ваги. Ці 9 продуктів геть із холодильника!
Дієта при артриті
Рафіновані вуглеводи
Такі вуглеводи вдосталь містяться всілякої випічки, солодощів, джемах, соусах та газованих напитках. Нераціональне вживання таких шкідливих ласощів запросто призведе до надмірної ваги, за якою послідує порушення кровообігу в суглобах. Останні будуть недоотримувати поживні речовини, а значить, протягом артриту посилитися.
М’ясні страви
До складу продуктів тваринного походження входитиме арахідонова кислота, яка, потрапляючи в людський організм, розпадається на ейкозаноїди. Останні викликають запалення суглобів і обтяжують перебіг хвороби. Мова йде про м’ясо жирних сортів — свинини та яловичини.
Глютен
Глютен, що міститься у пшениці, житі, ячмені та вівсі, здатний стати причиною виникнення запальних захворювань суглобів. Численні дослідження довели, що у людей з ревматоїдним артритом, які виключили з раціону продукти з глютеном, у більшості випадків спостерігалася повна ремісія.
Молочні продукти
Виключення цих продуктів з раціону повинно розглядатися в індивідуальному порядку, з урахуванням особливостей організму.
Молоко та молочні продукти — важливий джерело кальцію та витамину D, які допомагають зробити кістки міцнішими, запобігаючи переломи та інші проблеми. Однак виключення продукту з раціону сприяє зменшенню симптомів артриту.
Міцну каву і чай
Відмовитися від прийому міцних тонізуючих напоїв випливає через те, що кофеїн, що міститься в їх складі, вимиває кальцій з кісткової тканини. А це провокує появу артриту або ускладнює його перебіг.
Змажена їжа
До речі, змащена, жирна їжа не корисна нікому, а вже тим більше хворому на артрит! Відмовитися від смачних страв складно, але потім не дивуйся, якщо у тебе виникнуть проблеми із серцем, печінкою чи суглобами.
Пасльонові
Баклажани, перець, картопля, томати — все це нещасливі пасльонові. Алкалоїд соланін, який достатньо міститься в такого роду овощах, здатний впливати на нервну систему, він є причиною безсоння, головного болю і, звичайно ж, болю в суглобах. У людей, які страждають артритом і подагрою, чутливість до пасльонових особливо висока!
Відмовитися від овочів сімейства пасльонових, зрозуміло, складно, проте зменшити їх споживання може кожен. До речі, під час термічної обробки томати і перець втрачають до половини шкідливих алкалоїдів!
Алкоголь
Вживання спиртних напоїв під час артриту ускладнює перебіг хвороби, посилюючи запальні процеси в тканинах хворого суглоба. При цьому рівень калію в крові знижується, а це веде до утворення набряків, які спричиняють витончення хрящової тканини. Не менш небезпечне вживання спиртних напоїв разом з анальгетиками у період загострення захворювання.
Кухонна сіль
Ці, здавалося б, нешкідливі білі кристали — закляті вороги твоїх суглобів! Вживання солі сприяє відкладенню солей у суглобах, знижує кісткову масу, збільшує набряки, посилює запалення та хворобливі відчуття.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!