Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Ці кілька харчових звичок допоможуть подолати проблему із закрепом
Харчові звички, які допомагають уникнути закріплення, пов’язані зі споживанням продуктів, що збільшують обсяг стільця та стимулюють перистальтику кишківника, інформує sutura.org.ua
Пити воду
За словами фахівців, це перший крок до вирішення проблеми закріпів. Вони рекомендують розпочинати свій день зі склянки теплої води та споживати рідину протягом доби. Гарна гідратація позитивно впливає на роботу кишківника, робить його рухи більш плавними та частішими.
Вживати сир та інші продукти з пробіотиками
Такі продукти містять корисні бактерії, що покращують функціонування кишківника. Споживання двох-трьох порцій на день сприяє оздоровленню кишкового мікробіома.
Їсти недостиглі банані
Вони містять велику кількість клітковини, що впливає на консистенцію стільця і сприяє його просуванню кишечником.
Додавати у страви чорнослив
Цей фрукт відомий своїм високим вмістом клітковини та природною проносною дією. Його додавання у різноманітні страви домашньої кухні — одна з корисних звичок для профілактики застійних процесів у кишківниках.
Щодня з’їдати одне яблуко
Експерти рекомендують їсти яблука не очищеними від шкірки — така звичка теж допомагає уникати проблем із закрепом. Яблучна шкірка містить багато пектину, який ферментується кишковими бактериями разом з утворенням коротколанцюгових жирних кислот. Завдяки їх дії стілець пом’якшується, скорочується час його проходження через кишківник.
Пити молоко з олією
Прийом чашки теплого молока з розчиненими в ньому однією-двома чайними ложками пряженої олії перед сном є ще одним ефективним засобом для профілактики закрепу.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!