Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Ці кілька ознак говорять про те, що ви вживаєте дуже багато солі
Перевищити денну норму вживання солі нескладно, адже вона поступатиме в організм не лише з сільнички на столі, а й з багатьох продуктів. Будь-яка сіль містить не менше 40 % натрію, тому навіть під час використання морської чи рожевої солі потрібно бути обережними, інформує sutura.org.ua
Надлишок натрію викликає затримку води в тканинах і набряки, підвищення артеріального тиску та здуття живота. Кількість спожитої протягом дня солі не повинна перевищувати 2,3 г. Деякі ознаки вкажуть на те, що ви перевищуєте дозволене дозування.
Ви постійно хочете пити
Натрій потрібний для того, щоб організм правильно розпоряджався отриманою рідиною. За наявності надлишку натрію водний баланс порушується, вода затримується в клітинах, людина постійно набрякає, але при цьому їй постійно хочеться пити.
Сигналом жаги тіло вказує, що для концентрації натрію, яка міститься в ньому, потрібно більше води.
Ви набрякаєте
Набряки можуть виникати з різних причин, але якщо вони супроводжуються здуттям живота, то причина у надлишку натрію. У здуття живота і набряків кінцівок одна й та сама причина — дисбаланс рідини у тілі, точніше її надлишок, натрій не дозволяє зайвій воді залишити організм природним шляхом.
У вас є головний біль
Вживання солі у великій кількості викликає розширення кров’яних сосудів у головному мозку, а це супроводжується головним болем. Якщо ви часто відчуваєте головний біль, то вгадайте, скільки солі було у вашому останньому прийомі їжі.
Їжа стала без смаку
Смак їжі визначається смаковими рецепторами, а через надмірне вживання солі вони стають менш чутливими. Чим більше солі їсть людина, тим більше її потрібно. Смакові рецептори швидко адаптуються, і звичні страви починають здаватися прісними. Після зниження кількості солі у раціоні чутливість рецепторів швидко відновлюється, їжа знову отримує колишній насичений смак.
Як скоротити вживання солі?
Зменшити кількість вживаної солі можна кількома способами:
- відмовитися від копченостей, ковбасних виробів, напівфабрикатів і фастфуду, адже в цих продуктах міститься найбільше солі;
- готувати їжу вдома і самостійно регулювати кількість доданої солі;
- використовувати спеції, сухі трави, лимонний сік, уксус, оскільки ці натуральні добавки роблять страву смачною за наявності низького вмісту солі;
- купити продукти з низьким вмістом натрію або без солі. Їх можна визначити за відповідним маркуванням;
- перед приготуванням бобових вимочувати їх у воді, оскільки природа наділила бобові культури високим вмістом солі.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!