Для нормальної роботи серцево-судинної системи щодня потрібне велике різноманіття вітамінів і мінералів, що не завжди забезпечується раціоном харчування сучасного людини. Штучно синтезовані вітамінно-мінеральні комплекси при цьому не найкращий вихід, інформує sutura.org.ua

Продукти бджільництва – багатий джерело природних “живих” вітамінів і мінералів – супроводжуються безліччю супутніх речовин, які відіграють провідну роль у впливі вітамінів на людський організм.

Мед

Мед – традиційний компонент безлічі народних рецептів за наявності патологій серцево-судинної системи. Користь меду для серця та судин підтверджена науковими дослідженнями та цінується традиційною медициною. А ось про користь перги та вогнівки відомо не всім.

Перга

Перга – перероблений пчелами квітковий пилок. Головна корисна властивість перги — це здатність наповнювати сердечний м’яз калієм. Перга містить і інший дуже важливий для роботи серця компонент — магній: він стабілізує ритм серця і артеріальний тиск, усуває спазми сердечної м’язи та сосудів, запобігає появі аритмії. Перга також дуже багата на цінні витамини: C, P, A, E, D, K, групи B. Для збереження всіх цінних властивостей пергу стабілізують медом.

Личинки пчелиної вогнівки

Личинки бджолиної вогнівки — один із найцінніших продуктів бджільництва. Вони містять унікальний травний фермент — церазу, що не має синтезованих аналогів. Наявність цього ферменту та збалансований біохімічний склад наділяє засоби з личинок вогнівки потужною здатністю розсмоктувати тромби та бляшки у сосудах та регенерувати рубцеві тканини після інфаркту. Засоби на їх основі чинять позитивний вплив на обмін речовин, перешкоджають утворенню згустків крові, нормалізують артеріальний тиск і рівень холестерину, запобігають відкладенню жирів у печінці та стінках кров’яних судин. Також вони надають антиоксидантну та зміцнюючу дію, покращують мікроциркуляцію, знижують тромбоутворення та гальмують розвиток атеросклерозу.