Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Ці кілька продуктів здатні підтримати здоров’я вашої печінки
Вживання в їжу певних продуктів може бути корисним для профілактики запалень та пошкодження печінки, інформує sutura.org.ua
Наша печінка виконує важливу роботу щодо виведення токсинів з крові, регуляції обміну речовин, вироблення жовчі для травлення, а також щодо підтримання інших життєво важливих функцій. Печінка, що погано функціонує, може сприяти розвитку багатьох захворювань, що негативно впливають на якість життя.
Тим часом, результати низки досліджень говорять, що додавання певних продуктів у щоденний раціон допомагає підтримувати печінку у здоровій формі. Ось продукти, які можуть бути корисними для її захисту від патологічних уражень.
Листові зелені овочі
Вільні радикали являють собою нестабільні молекули, здатні пошкодити клітини, у тому числі ті, що вистилають печінку. Зелені овочі, наприклад, шпинат та листова капуста, містять поживні речовини та сполуки, що допомагають нейтралізувати вільні радикалі.
До того ж листова зелень багата на клітковину. Цей макроелемент сприяє зниженню ваги, довше зберігаючи відчуття ситості та перешкоджаючи переїдання. Зайва вага та ожиріння є загрозою для здоров’я печінки.
Чорниця
Вона дуже наповнена рослинними сполуками антоціанами. Це антиоксиданти, які також підсилюють захищеність печінки від запалень та пошкоджень.
Броколі
Професор Єлізабет Джеффрі з Університету Іллінойсу дійшла висновку, що вживання броколі — це гарний спосіб допомогти своїй печінці зберегтися здоровою. За даними, опублікованими в Journal of Nutrition, броколі перешкоджає накопиченню жиру у печінці та виникненню НАЖГП — неалкогольної жирової хвороби печінки.
Часник
Наявні дані свідчать, що активні сполуки чесноку, алліцину та аджоєну, допомагають захистити печінку від пошкодження вільними радикалами та запалення, що викликається ними. Крім того, свіжий чеснок містить амінокислоти, білки та антиоксиданти, що покращують захист печінки від токсинів із навколишнього середовища.
Куркума
Спеція має антиоксидантні властивості і також може бути корисною для печінки як захисник від токсичних компонентів.
Зелений чай
Вживання зеленого чаю підтримує детоксикаційну функцію печінки.
Ананас
Він багатий на травні ферменти, які метаболізують жири та білки з харчових продуктів, що є однією з багатьох функцій печінки. Його споживання знижує навантаження, яке вона відчуває, беручи участь у процесі травлення. Ананаси також містять витамин С і магній, які, як було доведено, борються із запаленнями.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!