Для того, щоб прожити досить довгу життя, залишаючись при цьому здоровими та енергійними, дослідники рекомендують додати у свій раціон якомога більше зелених продуктів, інформує sutura.org.ua

Броколі

У даній рослині міститься велика кількість глюкорафаніну. В організмі ця сполука перетворюється на сульфорафан, який сприяє зверненню назад впливу окисного стресу на організм, попереджаючи появу злоякісних новоутворень.

Капуста

Улюблені багатьма людьми страви з капусти допомагають протистояти утворенню ракових клітин, зменшуючи розміри ракових опухолей. Відбувається така дія внаслідок наявності у капусті антоціанів, що володіють антиканцерогенними властивостями.

Огірок

Багато людей вважають, що у огірках, крім води, нічого корисного немає. Проте, як стверджують вчені, вживання огірків допомагає нормалізувати рівень глюкози у крові.

Шпинат

У листі шпинату міститься безліч корисних мікроелементів. Цей продукт багатий на вміст заліза, кальцію, витамину С. Наявність у шпинаті таких сполук як зеаксантин і лютеїн допомагає знизити ризик розвитку дегенеративних захворювань очей.

Салат

Попри велике різноманіття видів салату, всі вони гідні того, щоб бути на вашому столі, запевняють дослідники. Наприклад, вживання салату-латук, допоможе зберегти здоров’я серця та сосудів, а також нормалізувати рівень холестерину в організмі.