Авокадо набирає дедалі більшої популярності в різних країнах світу, і люди вживають цей фрукт як компонент для страв та смузі або окремо. В авокадо містяться корисні жирні кислоти, але у нього є й інші безперечні переваги для здоров’я, інформує sutura.org.ua

Калій

У порції авокадо вагою 100 г міститься 485 мг калію. А в одному банані лише 358 мг на 100 г. Даний мінерал регулює функцію нервної системи та переміщує поживні речовини у клітини, одночасно виводячи з організму відходи життєдіяльності.

Мононенасичені жири

Це молекули жиру з однією ненасиченою вуглецевою зв’язкою. Даний тип жиру знижує рівень “поганого” холестерину, не впливаючи на показники “гарного”. За наявності надлишку “поганого” холестерину то твердне з країв артерій і звужує їх, що загрожує тромбами, а також серцево-судинними захворюваннями.

Харчові волокна

В одному авокадо 7 г клітковини на 100 г, а продукти з високим вмістом харчових волокон допомагають зберігати відчуття насичення довше. Це робить авокадо ідеальним дієтичним продуктом.

Фолієва кислота

Жирні фрукти містять багато фолієвої кислоти. У 100 г авокадо її приблизно 81 мкг. Це витамин групи В, який дуже важливий для нормальної роботи мозку і навіть здорової вагітності.