6 трав для покращення здоров’я підшлункової, пише sutura.org.ua

Панкреатит – гостре чи хронічне захворювання підшлункової залози, є у наші дні досить поширеною проблемою. Варто відзначити, що, за словами медиків, панкреатит частіше зустрічається у жінок, ніж у чоловіків.

Основним симптомом запалення підшлункової залози є гостра біль після їди або в положенні лежачи на спині.

Велике значення має профілактика цього захворювання, яка включає наступні рекомендації:

Виключіть з раціону жирну, гостру, солону їжу.

У їжі має бути багато рослинної клітковини.

Розділити денну норму їжі рівномірно на весь день.

Не зловживайте алкоголем.

Чи не курити.

Регулярно виконуйте фізичні вправи.

При запаленні підшлункової залози на допомогу прийдуть засоби народної медицини.

Аїр звичайний. При панкреатиті приймати порошок із кореневища (на кінчику ножа) 3-4 рази на день за 30 хвилин до їди.

Володушка водяниста. Для посилення секреції панкреатичного соку і при захворюваннях підшлункової залози пити настій свіжої чи сухої трави (2ч.л.

Грушанка круглолиста. При запаленні нірок, січового міхура (з наявністю гною в січі) та підшлункової залози пити настій (1 ст. л. трави залити 200 мл кип’ятку, дати настоятися 2 години) по 1-2 ст. л. 3 рази на день.

Або приймати настоянку трави (готують у співвідношенні 1:10 на горілці) по 20-25 крапель 3 рази на день.

Оман високий. При запаленні підшлункової залози пити теплим відвар кореневищ і коренів (1ст.л. подрібненої сировини залити 200 мл кип’ятку, кип’ятити 10 хвилин, дати настоятися 4 години) по півсклянки 2-3 рази на день за 1 годину до їди.

Дягель лікарський. При захворюваннях підшлункової залози пити відвар суміші трав (1 ст. л. суміші – 100 г коренів дягеля, по 50 г кореневища аїру звичайного, суцвіття ромашки лікарської та 5 г полину гіркого – залити 300 мл води, кип’ятити 10 хвилин, процідити) по 100 мл 3 рази на день за 30 хвилин до їди.

Зимолюбка лікарська. При хронічних захворюваннях нірок та запальних процесах у січовому міхурі, звуженні уретри та захворюваннях підшлункової залози пити настій трави (20 г сировини на 200 мл кип’ятку) по третині склянки 3 рази на день.