Зелений салат в упаковці.

Вчені-бактеріологи вважають одним із найнебезпечніших готових продуктів порізань та упаковок салат. Хоча на упаковці і написано, що він готовий до вживання, на ньому може бути чимало шкідливих бактерій. Тому навіть таку зелень потрібно старанно мити, але роблять це далеко не всі.

Майонез

Майонез складається з яєць, уксу, соняшникової олії та спецій. Але в покупному майонезі є ще й консерванти, стабілізатори та барвники. Купуючи “легкий” майонез, також спокушатися не варто: він містить менше жиру, але зате більше крохмалю та цукру. Так що, якщо ви не уявляєте собі життя без цього соусу, готуйте його вдома.

Продукти з фруктовими наповнювачами

Свіжі булочки з ягідною начинкою та солодкі йогурти з наповнювачами виглядають дуже апетитно і навіть здаються корисними. Фрукти як-ніяк! Але не варто собі обманювати: при виробництві цих продуктів використовують не фрукти, а фруктові наповнювачі, а це, як кажуть в Одесі, дві великі різниці. Так що краще все ж таки додати горсть свіжих ягід у свою ранкову кашу!

Бутильований чай

Недавнє дослідження вкотре підтвердило: напій у пляшках, що продається під виглядом зеленого чаю, не має з ним нічого спільного! Зелений чай славиться своїми антиоксидантними властивостями, але в 20 пляшках бутильованим “чаєм” антиоксидантів стільки ж, скільки в одній чашці справжнього! “Лже-чай” складається здебільшого з води, а цукру в ньому більше, ніж у газованій воді! Так що краще заварювати чай самому та брати його з собою.

Ковбаса На думку ВООЗ, ковбаса, бекон та інші вироби з переробленого м’яса провокують рак. Вміщені в них нітрити можуть перетворитися на кишечник у сильні канцерогени. А копченості до того ж містять ще одну канцерогенну речовину – бензапірен. Так що краще купити шматок м’яса та приготувати його самостійно, а потім використовувати для бутербродів замість ковбаси.