Термічна обробка «вбиває» цінні поживні речовини у продуктах, які багато хто з нас звикли якраз варити, змажити чи тушкувати. Фахівці розповіли, які продукти можуть втрачати корисні властивості, навіть якщо їх готували з любов’ю, пише sutura.org.ua

Зокрема, за словами експертів, довге варення змушує буряк, що містить у собі важливу для імунітету фолієву кислоту, втрачати до 30% цього речовини. Крім того, приготування робить менш корисними помідори.

Нерідко помідори саме радять тушкувати або варити, бо так краще засвоюється що входить до їх складу антиоксидант лікопін. Тим не менш, фахівці відзначають: термічна обробка майже повністю нівелює рівень містяться у сирих помідорах магнію та цинку.

Також не любити високих температур болгарський перець – готування в чотири рази зменшує його концентрацію витамину С. або тушкують.

До цього ж рейтингу увійшли спаржа, броколі. Вживати їх краще якщо не в сирому, то у напівсирому вигляді – інакше левову дозу вітамінів можна просто втратити.