Дієтологи склали список продуктів, які найважче перетравлюються організмом. У цей список увійшли не тільки всі відомі важкі для перетравлювання продукти, але і деякі корисні овочі. Отже, які продукти найдовше перетравлюються організмом?

Шоколад та морожене. У шоколаді міститься кофеїн та жири. У поєднанні ці два інгредієнти важко перетравлюються організмом. А до складу мороженого входити молоко та жири, ця суміш також навантажує травну систему.

Лук. Зелений і ріпчастий лук корисний для імунної системи, він володіє антивірусними та антибактеріальними властивостями. Але для травної системи цей продукт все ж таки важкий. Лук подразнює слизову оболочку шлунка і призводить до газоутворення.

Змажена їжа. Змажені продукти найбільше потребують години, щоб організм повністю усвідомив їх переробити. Наприклад, змащений шашлик повністю засвоюється і переробляється протягом трьох днів. Але найважче організму переробляти продукти, що містять жир, які додатково підсмажуються на рослинному маслі.

Цитрусові. Соки з цитрусових дратують слизову оболочку шлунку і підвищують кислотність в організмі.

Фасоля. Цей продукт є натуральним джерелом рослинного білка і є дуже корисним для здоров’я. Але є інший бік медалі. Фасоль багата олігосахаридами, які довго засвоюються і сприяють газоутворенню, через що виникають неприємні відчуття внизу живота, здуття. Перш ніж готувати фасоль, її слід попередньо замочити, радять експерти.

Капуста. Білокачанна Капуста важко перетравлюється через вміст у ній спеціального речовини вуглеводу рафінозу.

Острая їжа. Гострі страви небезпечні тим, що вони подразнюють слизову шлунково-кишкового тракту і організму потрібні додаткові зусилля, щоб нейтралізувати роздратування. Медики рекомендують відмовитися від гострих продуктів (червоний перець, чеснок, лук) тим, у кого є проблеми зі ШКТ.