За даними Клініки Майо, додавання у раціон цих продуктів сприяє м’якому зниженню рівня “поганого” холестерину ЛПНЩ, інформує sutura.org.ua

Підвищений рівень холестерину в крові загрожує закупоркою кров’яних артерій, що значно підвищує ризики розвитку серцевих нападів та інсультів. Представники клініки розповіли, які три продукти можуть полегшити контроль за рівнем холестерину в організмі.

Овес

Цілісне вівсяне зерно є чудовим джерелом розчинної клітковини — даний тип харчових волокон перешкоджає всмоктуванню холестерину кишківником. Такий самий різновид клітковини містять фасоль, брюссельська капуста, яблука.

Мігдаль

Продукт відрізняється високим вмістом тієї ж самої клітковини, а також білка та жирних кислот, що покращують стан судинної тканини. Згідно з наявними даними, щоденне споживання горстки миндалю протягом трьох місяців дає ефект відчутного зниження рівня холестерину — ЛПНЩ у крові. Вчені зазначають, що “30 грамів горіхів на день сприяють зниженню ризику розвитку серцево-судинних захворювань на 30%, ризику інсульту – на 46%”.

Авокадо

Одне з переваг даного продукту – велика кількість мононенасичених жирних кислот (МНЖК). Саме ці кислоти містяться у складі основних продуктів відомої середземноморської дієти, рекомендованої для оздоровлення серцево-судинної системи. За словами експертів, природний контроль холестерину в організмі значно покращується, якщо більша частина насичених жирів у раціоні людини замінюється на МНЖК. Дієтолог Хелен Бонд констатувала, що “щоденне додавання авокадо у меню може допомогти покращити рівень холестерину ЛПНЩ у пацієнтів із надмірною вагою або ожирінням”.