У п’ятницю тема алкоголю стоїть дуже остро, повідомляє sutura.org.ua Багато хто тільки і чекає п’ятниці, коли ж можна буде розслабитися і нарешті випити стільки, скільки хочеться, адже завтра субота і можна буде спати хоч до обіду.

Експерти вирішили попередити всіх, хто збирається вдатися до найпопулярнішого “ліків” проти стресів, як його звикли називати в суспільстві, про те, що закушувати алкоголь цими продуктами не можна:

Жирне м’ясне блюдо. Желудок, печінка і жовчний міхур просто не в змозі переварять цей продукт разом з алкоголем і на ранок вам буде все ще “тяжко”.

Острая їжа. Надто гострі страви завдають шкоди слизовій шлунку та інших органів травлення, якщо поєднувати їх з алкоголем.

Мариновані огірочки чи помідори. Як ми знаємо, алкоголь забезпечує навантаження на всі внутрішні органи, зокрема печінка і почки. В даному випадку закуска у вигляді маринованих овочів лише збільшить цю навантаження.

Свіжі помідори. Особливо експерти не радять вживати їх з горілкою, бо у взаємодії один з одним вони посилюють негативний вплив на слизові оболочки органів ЖКТ, внаслідок чого нетравлення та здуття живота вам забезпечені.

Шоколад. У поєднанні зі спиртними напитками шоколад у буквальному сенсі сприяє запаленню підшлункової залози, через що може розвинутися панкреатит.

Замість перерахованих вище закусок “під алкоголь” ви можете зі спокійною душею налягати на вино з твердим сиром або горілку з нежирним запеченим курячим філе, або вінегретом, просто квашеною капустою, а також з рибою та морепродуктами.