Жителі середземноморського побережжя живуть значно довше за більшість інших мешканців Землі. До того ж вони набагато рідше вмирають через інфаркт. Фахівці вважають, що, крім сприятливого клімату, важливу роль у тривалості життя населення середземноморських країн грає традиційна кухня. Що саме їсти жителі середземноморського регіону для збереження здоров’я до глибокої старості?

Особливого, мабуть, нічого. Жителі Середземномор’я вживають у їжу найпростіші та найвідоміші продукти. Але продукти ці мають дійсно цілющі властивості, а їх регулярне вживання дає чудові результати, інформує sutura.org.ua

Цибуля і чеснок

У цих знайомих кожному овочах містяться у великій кількості органічні сполуки сірки, які здатні вбивати бактериї, грибки і навіть вируси. А витриманий екстракт часнику зменшує ризик утворення тромбів у сосудах завдяки унікальній властивості — здатності замедлювати швидкість згортання крові.

Виноград

Виноград виробляє ресвератрол – речовину, що захищає його від грибка. Це речовина, на думку вчених, знижує вміст жиру та холестерину в крові людини.

Оливкова олія

Антиоксидант токоферол, який у великій кількості міститься в оливковій олії, допомагає організму боротися з канцерогенними вільними радикалами. Саме ця властивість токоферолу захищає людину від раку та атеросклерозу.

Морепродукти

Морепродукти багаті на йод, селен та цинк. Йод відповідає за правильний обмін речовин, що селен бореться з канцерогенами, цинк забезпечує роботу репродуктивної системи. Тому значення морепродуктів у меню важко переоцінити.

Червоне вино

Червоне вино – незмінна складова середземноморського меню. Червоний виноград, з якого виробляється вино, виробляє фермент кверцетин — один із найпотужніших природних антиоксидантів. Але кверцетин виявляє свої цілющі властивості лише під впливом дріжджів. Саме така реакція відбувається у бочці, де бродить вино, і саме тому червоне вино так позитивно впливає на організм.