Турецькі вчені назвали найкращий фрукт для профілактики раку

Головна / unsorted / Турецькі вчені назвали найкращий фрукт для профілактики раку

Кумкват має унікальний витаминно-мінеральний склад і містить флавоноїди, здатні підвищувати стійкість організму до канцерогенів.

Турецькі лікарі назвали виданню Sabah фрукт, який найкраще підходить для профілактики раку. Це кумкват, який ще називають “золотий апельсин” або “декоративний мандарин”. В Україні цей фрукт здебільшого продається в консервованому вигляді, але вчені запевняють — варення і цукати з кумквату теж принесуть користь, хоча і не таку, як свіжий фрукт.

Як відзначили фахівці, з усіх цитрусових саме кумкват є найефективнішим у профілактиці раку і може навіть зменшити його розвиток. Вже є дослідження, які говорять про здатність витамину С, який є найсильнішим антиоксидантом, заважати розвитку раку. Кумкват містить інші антиоксиданти-флавоноїди, які підвищують стійкість організму до канцерогенів.

Крім того, в цьому крихітному фрукті величезна кількість кальцію — він сприяє зміцненню кісток, покращує стан шкіри і допомагає позбутися від пігментних плям. Але і це ще не все — кумкват корисний для травлення, він не тільки допоможе розігнати метаболізм, але й ефективно очистити кишечник. Ефірні олії, яких особливо багато в шкірці, допоможуть упоратися із симптомами застуди та зміцнити імунітет.

Їсти кумкват рекомендується разом зі шкіркою. Заготовлювати його найкраще в сушеному вигляді, а також можна варити джеми та варення. Хоча частина поживних речовин при термічній обробці губитися, таке варення все одно буде корисним, а за своїми властивостями найближче до варення з малини.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!