У чому ж сила недозрілих горіхів, їх забороняли їсти простим людям

Головна / unsorted / У чому ж сила недозрілих горіхів, їх забороняли їсти простим людям

У трактатах давньогрецького історика Геродота написано, що волоські горіхи наділені особливою життєвою енергією. А лікар Гіппократ радив вживати орехи при захворюваннях шлунка, мозку, серця, печінки та нірок. Чудодійні рецепти на основі недозрілих горіхів або, як їх ще називають, горіхів молочної зрілості — теж родом з глибокої давнини. Спеціальним чином приготовані, вони можуть зцілити, стати джерелом припливу сил і в цілому — покращити якість життя.

За кількістю вмісту витамину С незрілі горіхи в рази перевершують смородину і в десятки разів — цитрусові. У їх складі є йод, цинк, залізо, поліненасичені жири та унікальний природний антибіотик юглон.

Завдяки такому складу, зелені орехи в цілому зміцнюють імунітет, покращують загальне самопочуття, підвищують опірність організму радіації, прискорюють процеси загоєння та епітелізації ран, борються з бактеріями, запобігають розвитку атеросклерозу, зупиняють кровотечі, усувають запальні процеси та розлади органів. відновлення організму після хвороб і після важких фізичних навантажень, зміцнюють чоловічі сили та допомагають у боротьбі з онкологічними захворюваннями.

Збір

Цей значний перелік «заслуг» лише одного недозрілого плоду! Але треба знати, що зелені орехи для приготування лікарських зіль збирають наприкінці червня — на початку липня. Важливо не пропустити цю годину. І важливо вгадати, коли сировина буде в змозі ідеальної зрілості.

Що це означає?

Плоди повинні бути в зеленій шкірці та ще не затверділою шкаралупою. Такий горіх можна наскрізь проткнути голкою, і з дірочки повинен капати сік. Якщо плід не протикається і не видно соку — значить, час згаяний, і доведеться чекати врожаю наступного року.

Приготування

З зелених горіхів готують дуже пікантне загальнозміцнююче варення, настоянки їстівні та неїстівні та навіть вдавлюють сік.

Горіхове варення. Особливість приготування його полягає в тому, що плоди потрібно кілька днів вимочувати, постійно міняючи воду, для того, щоб позбавити їх від в’яжучих дубильних речовин. За рецептом, на 1 кг зеленого горіху знадобиться 700 г цукру, 500 мл води та плюс ще 150 г соди та вода для вимочування.

Настоянку для внутрішнього застосування роблять з цукром або медом на горілці, самогону або на спирту. Пропорції такі: на 100 г подрібнених горіхів додають 5 столових ложок цукру або меду, і цю суміш заливають горілкою, спиртом чи самогоном, розведеною водою, так, щоб літрова банка була заповнена до країв. Потім цю настойку тримають місяць у темному прохолодному місці, потім ще три тижні – у холодильнику. Приймають, як правило, по 1 чайній ложці двічі на день перед їжею.

Настоянка для зовнішнього застосування готується на гасі – їм заливають подрібнені горіхи. Отримана суміш допомагає при хворобах опорно-рухового апарату, при болях у м’язах, суглобах та при різних запаленнях. Для отримання цієї настоянки знадобиться 80 г подрібнених зелених горіхів і по 1,5 л води та керосину.

Сік з молочних горіхів одержують за допомогою соковидавлювача, і додають у нього мед або цукор.

Попередження

Попри те, що зелені орехи дуже корисні, приймати їх можна не всім. Як і у будь-якого лікарського засобу, у них теж є протипоказання. Не можна застосовувати для оздоровлення орехи молочної стиглості та приготовані на їх основі настоянки та інші види «ліків» при гіперфункції щитовидної залози, при алергії, псоріазі, гастриті, нейродерміті, екземі, схильності до тромбоутворення, дітям до 12 років, вагітним, патологіями.

«Даже найкращі та найбільш корисні рецепти народної медицини для одних можуть виявитися «золотими» і зцілювати, а для інших обернутися неприємними побічними явищами. — Трави володіють великою силою, іноді не меншою, ніж фармпрепарати. Тому їх не можна «назначати» самим собі та вживати «на око» від усіх хвороб. Щоб не створити проблему через невміле «лікування», потрібно, по-перше, добре обстежитися і знати свій діагноз, бажано почути думку свого лікаря про намір лікуватися за допомогою природних засобів, а потім ще в ідеалі — відвідати лікаря, який випише рецепт ліків на основі трав».

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!