Інформацію про це оприлюднило німецьке наукове видання, повідомляє sutura.org.ua

Німецькі вчені з університету Хоенхайм з’ясували, що домашні, так звані біо-яйця, корисніші і натуральніші за інкубаторські. Яйця є цінним поживним носієм. Крім білків, жирів та мінеральних речовин, таких як фосфор, калій, кальцій та залізо, вони містять витамини A і B.

Професор Міхаель Хорн розповів, що домашні кури харчуються натуральними кормами, травою та рослинами, що у позитивній мірій впливає на якість яєць. Хоч жовтки цих яєць і не такого насиченого кольору, як люблять німці, вони не містять барвника і тому набагато корисніші. Відомо, що голландці спеціально для продажу на території ФРН фарбують жовток яйця у більш насичений колір шляхом харчових добавок, хоч самі і віддають перевагу натуральному окрасу. Натуральні яйця мають інший аромат, тому що раціон домашніх несучок повний трав, що містять ефірні олії. Такі яйця володіють підвищеним вмістом омега-3 жирних кислот.

Органічні яйця володіють і санітарними перевагами. Відомо, що через страх заразитися пташиним грипом або сальмонельозом деякі громадяни ФРН відмовляються від вживання яєць. Фахівці зазначають, що при правильному приготуванні подібні ризики виключені. Останнім часом серед домашніх яєць зустрічаються продукти із тонкими стінками. Професор Хорн розповів, що це відбувається не через пташиний грип. Це результат кількох причин, помилки або годування зниження рівня кальцію у курей-несучок старшого віку.

Учень зазначає, що зараження людини пташиним грипом за допомогою яєць не доведено до цих пір. Вірус цієї хвороби потрапляє до організму через слизові оболочки дихальних шляхів. Лише кілька днів залишилося до Пасхи. У багатьох будинках яйця часто з’являються на столі в цей час. Дослідники відзначають, що при правильному зберіганні та приготуванні цей продукт несе користь і зміцнює здоров’я.